Po skambaus laimėjimo 80:68 prieš Atėnų „Panathinaikos“ (15-10) žalgiriečius iki reguliariojo sezono pabaigos likus devyniems turams nuo įkrintamųjų zonos (7-10 vietų) skiria trys pergalės.

Prie to, kad žaliai-baltų viltys tebebūtų gyvos, bene labiausiai prisideda komandos lyderis Keenanas Evansas.

Jei pirmasis šios savaitės mačas su Stambulo „Anadolu Efes“ (96:70) asmeniškai jam dėl greitų pražangų ir nesusiklostė (8 taškai, 6 naudingumo balai), tai per akistatą su PAO amerikietis atsitiesė su kaupu.

Keenano Evanso statistika

Pramesti praktiškai negalėjęs K. Evansas finišavo su 24 taškais (5/6 dvitaškiai, 4/5 tritaškiai, 2/2 baudos), 5 rezultatyviais perdavimais, 5 perimtais (karjeros rekordas) ir 3 atkovotais kamuoliais bei net 35 naudingumo balais.

Antrą geriausią savo pasirodymą sezone (prieš tai 38 efektyvumo balus surinko prieš Belgrado „Partizan“) surengęs Keenanas nesutiko rimtesnės konkurencijos pakeliui į Eurolygos turo MVP laurus.

„Jis sugeba būti nepaprastai efektyvus asmeniškai nė kiek negadindamas komandinio žaidimo. Iš pradžių jis maitino kamuoliais Lauryną Birutį, o paskui puikiai atakavo pats. Keenanas – tylus vaikinas, bet jis kalba ne žodžiais, o veiksmais, žaidžia 120 procentų savo galimybių“, – savo auklėtinį gyrė treneris Andrea Trinchieri.

Antras naudingiausių turo žaidėjų sąraše liko Madrido „Real“ puolėjas Guerschonas Yabusele su 33 naudingumo balais (26 taškai, 3 atk. kam.) prieš autsaiderį Vilerbano ASVEL.

30 balų sukaupė Tel Avivo „Maccabi“ gynėjas Wade'as Baldwinas (25 taškai, 6 rez. perd.), bet Izraelio atstovai 82:92 nusileido Vitorijos „Baskoniai“.

29 balais Šarūno Jasikevičiaus diriguojamą Stambulo „Fenerbahčę“ nubaudė „Monaco“ žvaigždė Mike'as Jamesas (23 taškai, 6 rez. perd.).

Po 26 balus sugeneravo baskų bokštas Maikas-Kalevas Kotsaras (10 taškų, 9 atk. kam.) ir Gabrielis Lundbergas (20 taškų, 5 atk. kam.) iš Bolonijos „Virtus“.


Kitą penktadienį kauniečiai keliaus į Belgradą pas turnyro lentelės kaimynę vietos „Crveną zvezdą“ (10-15) ir Roką Giedraitį, kuriuos pirmame rate dar prie Kazio Maksvyčio įveikė rezultatu 79:74.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)