Sėkmingai dvikovą pradėję šeimininkai daugiausiai dėl Rolando Šmito taiklių tritaškių greitai susikrovė dviženklę persvarą (29:18), tačiau prasidėjus keitimams „Žalgirio“ žaidimas kiek išsiderino, o bavarai kaip tik įsivažiavo ir dar iki didžiosios pertraukos išsiveržė į priekį – 41:43.

Taškas į tašką besiklosčiusi antroji susitikimo dalis privedė prie lemiamos minutės, kurios metu iniciatyvos ėmęsis Keenanas Evansas pataikė dvitaškį nuo lentos per NBA čempioną Serge'ą Ibaką ir padovanojo Kaunui šventę – 74:73. Ją sugadinti dar galėjęs Leandro Bolmaro metimas iš vidutinio nuotolio tikslo nepasiekė.

Tiesa, Kazys Maksvytis spaudos konferencijoje pripažino, kad kertinis derinys buvo nubraižytas ne K. Evansui, bet jo išpildyti nepavyko, tad amerikiečiui teko improvizuoti.

„Ta ataka nepavyko taip, kaip planavome. Turėjo žaisti Tomas, o ėmėsi Keenanas, kuris įmetė sunkų metimą. Nežinau tai maloni ar nemaloni tendencija dar iš pernai metų, kad laimime tada, kai turime apsiginti nuo lemiamos atakos, o kai turime patys užpulti, dažniausiai pralaimime. Tad laimėjome senu scenarijimu – apsigynę.

Nusipelnėme laimėti. Tipiškos, lėtos ir labai fiziškos dvigubos savaitės rungtynės. Ačiū Dievui, kad šiandien laimėjome“, – atsiduso „Žalgirio“ vairininkas.


„Po pergalės Eurolygoje nemanau, kad reikėtų kelti raudonas vėliavas. Tie keturi iš eilės pralaimėjimai pridėjo susivaržymo, trūko laisvumo tiek sprendimuose, tiek progų realizavime puolime. Bet Eurolygoje imamame bet kokią pergalę.

Pagaliau galėsime išsimiegoti ramiau, bent jau treneriai. Buvo atsiradęs kažkoks nepasitikėjimas

Reikia reaguoti į situaciją. Į bažnyčią nėjau, nors žinau, kad yra tų, kas už mane nueina. Yra toks posakis: viskas praeina. Svarbiausia, kad neišsidraskėme ir kovojome toliau. Tikiuosi, kad šita pergalė mus visus apramins ir atriš rankas“, – vylėsi treneris.

Pirmą kartą per du sezonus mačą nuo atsarginių žaidėjų kėdžių pradėjo komandos kapitonas Edgaras Ulanovas, ant parketo pasirodęs tik 9-ąją minutę, tačiau sugebėjęs būti naudingas ir prisidėti prie saviškių sėkmės. Jis per 20 minučių pasižymėjo 8 taškais (0/1 dvitaškių, 2/2 tritaškiai, 2/5 baudos), 6 atkovotais kamuoliais, 3 rezultatyviais perdavimais ir 16 naudingumo balų.

„Visų pirma, Edgaras žaidė ir nemažai. Bet ne paslaptis, kad jo žaidimo kokybė buvo nukritusi, tačiau kurį laiką jis buvo vienintelis mūsų trečias numeris ir mes nelabai turėjome kitos išeities.

Šiandien sąlygas diktavo ir varžovai. Be to, Arnas dabar yra gerame ritme ir norėjosi nuo geros gynybos užduoti toną rungtynėms, dėl to į starto penketą metėme Dovydą Giedraitį ir A. Butkevičių“, – pasakojo strategas.

Tuo metu paklaustas apie vis mažėjantį naujoko Nazo Mitrou-Longo (3 min., 0 tšk.) vaidmenį, K. Maksvytis pernelyg neišsiplėtė.

„Taip išeina, kad Keenanas gauna pagrindines minutes, o kiti žaidėjai dalinasi likusias. Šiandien jo laiką kiek limitavome, nemažai šansų gavo antrojo penketo žaidėjai, jie juos ir išnaudojo, buvo šviežesni. Kai komanda pralaimi keturis kartus iš eilės, nebegalvoji apie jokį žaidėjo ritmą. Tiesiog meti tuos, kuriais labiausiai tiki. O Nazui kol kas to stabilumo nėra. Tikiuosi, kad jis ateis.

Nusprendėme žaisti su Luku ir jis tą žinsgnį pateisino. L. Lekavičius vertas tų minučių. Mes su juo kalbėjome ir sakėme, kad būtų pasiruošęs. Jis savo darbą atliko ir laimėjo mikrodvikovą prieš Sylvainą Francisco bei padėjo mums prieš varžovų gynybą“, – teigė specialistas.

Nugalėtojams R. Šmitas surinko 16, Tomas Dimša – 14, K. Evansas ir Lukas Lekavičius po 11, o Laurynas Birutis – 10 taškų (9 atk. kam.).

Du žalgiriečiai – Kevarriusas Hayesas (-5 balai) ir Brady Manekas (-3 balai) – finišavo su neigiamu naudingumu.

„Bayern“ gretose išsiskyrė Serge'as Ibaka su 20, L. Bolmaro su 12 ir Nickas Weileris-Babbas su 11 taškų.

Pernai abu tarpusavio mačus laimėjo žalgiriečiai, kurie pastaruoju metu buvo įkritę į duobę ir patyrę keturias nesėkmes iš eilės: net trys iš jų buvo itin apmaudžios – suklupta per vieną metimą: Vilerbano ASVEL nusileista 88:91, Stambulo „Anadolu Efes“ – 82:86 (po pratęsimo), o Atėnų „Panathinaikos“ – 71:73.

Kitą penktadienį „Žalgiris“ grįš į Graikiją, kur susirems su Pirėjo „Olympiakos“ (5-4) pajėgoms. Būtent OLY aprangą dabar vilki ir prieš pat sezono startą nelauktai iš Kauno išsikraustęs Ignas Brazdeikis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)