Pirmame rate žalgiriečiai palaužė bavarus namuose po Keenano Evanso dvitaškio nuo lentos ir netaiklaus Leandro Bolmaro bandymo atsakyti tuo pačiu – 74:73.

Nepaisant patirtų paskutinių dviejų pralaimėjimų prieš Pirėjo „Olympiakos“ ir Tel Avivo „Maccabi“, vadovaujant Andrea Trinchieri „Žalgirio“ kursas vis dar yra teigiamas (6-5).

Bėda tik ta, kad iki reguliariojo sezono pabaigos beliko šeši turai ir žalgiriečiai, dar norėdami pasvajoti apie pirmąjį dešimtuką, praktiškai nebegali klysti ir privalo finišuoti kone idealiai.

Dešimtą-vienuoliktą pozicijas šiuo metu besidalinantys Valensijos „Basket“ ir Belgrado „Partizan“ klubai yra sukaupę po 13 pergalių ir 15 pralaimėjimų, taigi gali likti ir su neigiamu balansu, bet abiem šioms komandoms kauniečiai nusileistų, net jei jas ir pavytų (nebent į šį ginčą įsiterptų dar bent viena ekipa), nes turi neigiamą tarpusavio susitikimų rezultatą.

Tai reiškia, kad „Žalgirio“ vyrams teliko vienas kelias – patiems laimėti viską, laukti pagrindinių varžovų nesėkmių ir tikėtis juos aplenkti.

Įdomu, kad prieš penkis sezonus, 2018-2019-aisiais, tuomet dar Šarūno Jasikevičiaus šokdinti Kauno krepšininkai taip pat buvo atsidūrę identiškoje padėtyje ir stebuklingai sugebėjo rasti išeitį iš jos.

„Man didelis džiaugsmas grįžti į Miuncheną. Savaime suprantama, tai nebus eilinės rungtynės, nes praleidau ten trejus metus. Du kartus patekome į atkrintamąsias, du sykius žaidėme lemiamą, penktą, dvikovą, buvome per plauką nuo Finalo ketverto.

Bus smagu vėl pamatyti tuos žmones, kuriuos pažįstu. Daug gerų prisiminimų. Tačiau tai negali atitraukti mūsų dėmesio nuo to, kad mūsų laukia sunki užduotis – laimėti prieš labai labai gerą komandą, kuri namuose žaidžia su didžiuliu pasitikėjimu“, – spaudos konferencijoje sakė A. Trinchieri.

„Mums reikia pergalės. Bet aš nenoriu galvoti apie rungtynes taip, kad mums privalu jas laimėti. Tai yra akivaizdu pažvelgus į turnyro lentelę. Turime užbaigti trejų rungtynių atkarpą aukšta nata, o tai galime padaryti tik įdėję maksimalias pastangas“, – tęsė strategas.

A. Trinchieri oponentų gretose išskyrė kelis pagrindinius ginklus.

„Serge'as Ibaka atrodo kaip vienas efektyviausių ir didžiausią įtaką darančių aukštaūgių visoje Eurolygoje. Kartu su Devinu Bookeriu jie sudaro labai pajėgią priekinę liniją. Mano mėgiamas Vladimiras Lučičius taip pat pamiršo visas traumas ir grįžo ant bėgių. Jis yra toks žaidėjas, kuris savo patirtimi, kietumu ir metimais praverstų kiekvienai komandai.

S. Ibaka fiziškai toks stiprus, gal net stipriausias Eurolygoje – niekas negali jo pastumti. Be to, ši lyga yra vyresnių žaidėjų lyga. Čia labiau reikia patirties, o ne formos piko. Kodėl? Nes kiekvienas mačas čia yra kietas fizinis ir psichologinis mūšis. Todėl nesu nustebęs, kad Serge'as Eurolygoje yra vau, tiesiog vau“, – tikino Andrea.

Paklaustas, kokia yra pastaruoju metu iš rikiuotės iškritusių Karolio Lukošiūno ir Kevarriuso Hayeso sveikata, italas labai gerų žinių neturėjo.

„Karolis yra iškritęs ilgam, manau, keliems mėnesiams. Kevarriusas yra pasiruošęs maždaug 40-50 procentų, bet jis padės tiek, kiek galės“, – pasakojo treneris.

A. Trinchieri taip pat pabrėžė, kad penktadienį svarbus faktorius bus ir kova dėl atšokusių kamuolių, pagal kurią „Bayern“ pirmauja visame turnyre.

Likęs „Žalgirio“ tvarkaraštis:

Kovo 15 d. Miuncheno „Bayern“ – Kauno „Žalgiris“ (pirmame rate – 73:74)

Kovo 19 d. Kauno „Žalgiris“ – Bolonijos „Virtus“ (pirmame rate – 82:79)

Kovo 21 d. Kauno „Žalgiris“ – Vitorijos „Baskonia“ (pirmame rate – 99:82)

Kovo 28 d. Kauno „Žalgiris“ – Milano „Olimpia“ (pirmame rate – 83:70)

Balandžio 4 d. „Monaco“ – Kauno „Žalgiris“ (pirmame rate – 83:79)

Balandžio 11 d. Kauno „Žalgiris“ – Madrido „Real“ (pirmame rate – 79:93)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)