Nuo pirmos iki paskutinės minutės pirmavę Gianmarco Pozzecco auklėtiniai ketvirtadienio vakarą užtikrintai 93:79 pranoko trenerį pakeitusius žalgiriečius ir ne tik nutraukė dešimties iš eilės nesėkmių seriją, bet ir šventė pirmąją pergalę savo aikštėje.

Be to, taip solidžiai, t. y. dviženkliu skirtumu, Eurolygoje ASVEL krepšininkai nebuvo laimėję praktiškai metus – nuo praėjusių metų sausio.

Įspūdingai pasirodė Prancūzijos vicečempionų trijulė – Timothe Luwawu-Cabarrot su 27 taškais (29 naud. balai) ir Youssoupha Fallas (36 naud. balai) bei Parrisas Lee (31 naud. balas) su 22 taškais, kartu sumetę beveik tiek pat kiek visas „Žalgiris“ (71 prieš 79) ir sukaupę gerokai daugiau naudingumo balų (96 prieš 67).

Apskritai bendras komandų efektyvumo skirtumas tiesiog badė akis – net 115 prieš 67 šeimininkų naudai.


„Pirmiausia labai norėčiau padėkoti Andrea Trinchieri, nes jis pasirūpino manimi. O „Žalgirio“ per daug girti nė nereikia, jis žaidžia nuostabų krepšinį. A. Trinchieri yra vienas geriausių trenerių Europoje. Ačiū jam, nes jis man buvo geras. Mes nusipelnėme daugiau nei vienos pergalės. Daug kartų buvome arti, bet nelaimėjome.

Nenoriu menkinti „Žalgirio“, tačiau šiandien mes nusipelnėme laimėti. Nemėgstu, kai žaidėjai kenčia, o jie kentėjo daug. Dedikuoja šią pergalę savo štabui, kuris mane palaiko. Kai tu nusprendi kažką daryti, turi laikytis darbo etikos. Aš visada einu išvien su klubu. Dirbu su maksimaliu profesionalumu“, – kalbėjo G. Pozzecco.

Prieš rungtynes su „Žalgiriu“ sklandė gandai, kad Gianmarco artimiausiu metu gali tapti septintuoju šį sezoną darbo neteksiančiu Eurolygos treneriu, tačiau italas po šios pergalės gali jaustis kiek ramiau.

„Pavadinkime visa tai bizniu. Aš viską suprantu. Mano tėvas dirbo vyriausiuoju treneriu ir aš suprantu, kaip ši sistema veikia. Stengiusoi kalbėti nuoširdžiai. Aš viską suprantu. Niekada nesiskundžiu ir kiekvienas gali galvoti, ką tik nori, bet aš tęsiu darbus. Žaidėjams lengviau, nes jie savo sugebėjimus viską parodyti aikštėje. Treneriams tai padaryti sunkiau. Aš esu pasiruošęs bet kam, ką nuspręs klubas. Toliau darysiu viską, ką galiu geriausiai.

Niekada nesikoncentruoju į save, o noriu padėti savo štabui ir žaidėjams. Džiaugiuosi, nes keli jų parodė, ką jie gali. Y. Fallas žaidė puikiai, P. Lee – taip pat. Ypač pagirčiau Charlesą Kahudį, nes jis kovoja nuostabiai. Dirbu negalvodamas apie savo ateitį, nes sprendimus priima klubas“, – pareiškė G. Pozzecco.

Pirmą akistatą dar Kazio Maksvyčio eroje Kaune taip pat laimėjo ASVEL – 91:88.

Lietuvos čempionai Eurolygoje ir toliau žinsgniuoja tik 16-i ir nuo įkrintamųjų zonos atsilieka keturipmis pergalėmis.

Kita savaitė – taip pat dviguba: antradienį „Žalgiris“ svečiuosis Valensijoje ir sieks revanšo prieš vietos „Basket“, o penktadienį viešės Barselonoje.

Prieš tai, šį sekmadienį, žalgiriečių laukia LKL išvyka pas Virginijų Šeškų ir Jonavos „Cbet“ klubą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)