Gana slogioje atmosferoje vykusiame mače kur kas energingiau startavo Chriso Flemingo treniruojama Vokietijos komanda, surengusi spurtą 7:0, o jai pirmaujant 11:2 jau kantrybė nebeatlaikė ir Sergio Scariolo, paprašiusiam minutės pertraukėlės.

Iškart po jos lyderio vaidmens ėmėsi Pau Gasolis, sumetęs 8 taškus iš eilės, tačiau ir vokiečiai nestabdė arklių puolime bei ilgą laiką laikėsi priekyje. Pirmą kartą titulą ginantys ispanai svarstykles savo naudai persvėrė tik sužaidus 15 minučių, kai iš toli švystelėjo Sergio Rodriguezas (27:30).

Nuo tos akimirkos vienos komandos tikslią ataką keitė kita, kol galiausiai įvyko lemtingas rungtynių lūžis. Švieslentėje degant skaičiams 50:50 S. Rodriguezas pataikė iš toli, o vėliau tikrą šou surengė M. Gasolis.

32-ejų metų aukštaūgis vienas pats surinko 12 taškų iš eilės, pataikydamas net tris tritaškius, o tai leido Ispanijos komandai prieš lemiamą ketvirtį jaustis jau kur kas saugiau – 53:65.

„Idealus pasirodymas. Marcas gali sužaisti tokio lygio rungtynes ir tai jau ne kartą yra pademonstravęs. Ypatingai NBA. Šiandien jis pagavo ritmą, kai vokiečiai leido jam atakuoti iš trijų taškų zonos“, – vien per trečią ketvirtį 18, o per visą mačą net 28 taškus pelniusį brolį Krepšinis.lt gyrė 37-erių veteranas P. Gasolis.

Marc Gasol

Po šio nokdauno vokiečiai atsitiesti nebesugebėjo ir čempionams užleido kelią į „Eurobasket 2017“ pusfinalį.

Ir nors apmaudas Vokietijos komandoje buvo jaučiamas, tačiau jos nariai turnyrą užbaigė išdidžiai pakėlę galvas – juk aštuntfinalyje ant menčių buvo paguldyta viena iš favoričių laikyta Prancūzijos rinktinė.

„Didžiuojuosi savo komanda, kaip kovojome viso čempionato metu, nes turėjome ir pakilimų ir nuosmukių – žaidėme iš visos širdies ir parodėme charakterį. Įrodėme, kad tikrai nusipelnėme čia būti“, – mintimis po nesėkmės dalijosi Robinas Benzingas.

„Buvome pasirengę žaisti ir tai įrodėme rungtynių pradžioje. Bet Ispanija puikiai sureagavo į mūsų paruoštą planą, o galiausiai Marcas sumetė neįtikėtinus metimus. Ką aš galiu pasakyti? Tai puikus žaidėjas, surengęs puikų pasirodymą.

Bet pritarsiu Robinui – aš didžiuojuosi galėdamas būti šios komandos dalimi. Esame nusivylę, tačiau ši rinktinė dar jauna, todėl turi šansų ateityje pasirodyti geriau“, – spaudos konferencijoje kalbėjo vokiečių vairininkas Ch. Flemingas.

Ir jeigu Vokietijos atstovai grįžę į „Renaissance Polat“ viešbutį pamažu ims krautis lagaminus namo, tai Ispanijos krepšininkai prilips prie televizorių ekranų bei stebės Latvijos ir Slovėnijos komandų kaktomušą. Būtent viena iš šių ekipų bus čempionų varžovė pusfinalyje.

„Abi komandos žaidžia puikų krepšinį. Slovėnija dar nė karto nepralaimėjo, o latviai rungtyniauja nuostabiai, todėl bus įdomu stebėti jų akistatą. Mes būsime pasiruošę kad ir prieš kurią rinktinę reikėtų stoti“, – oponentų nesirinko Ricky Rubio.

Bet ispanams ir nėra dėl ko rinktis savo varžovų – jie jau nuo pat „Eurobasket 2017“ pradžios buvo laikomi aiškiais turnyro favoritais vėl pasidabinti aukso medaliais.

„Norime laimėti visas likusias rungtynes, pradedant pusfinalio, o būtent tai ir leistų tapti čempionais. Iki šiol dar nepralaimėjome, bet ne tai svarbiausia – turime susikoncentruoti ir pasiruošti kitam mūšiui“, – ramiai kalbėdamas su Krepšinis.lt įvykiams už akių užbėgti neskubėjo P. Gasolis, pats ketvirtfinalyje surinkęs 19 taškų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)