26-erių metų aukštaūgis nacionalinės komandos treniruočių stovykloje pasirodė po trejų metų pertraukos. Iki šiol jis rinktinei atstovavo du sykius – 2013 metų Senojo žemyno pirmenybėse pasidabino sidabro medaliu, o 2014-ųjų pasaulio čempionate kartu su komanda finišavo ketvirtas.

Prieš dvejus metus lietuvis gydėsi nugaros traumą, o praėjusią vasarą į Rio olimpines žaidynes nevyko, nes buvo be klubo. Nors ir šiemet situacija yra identiška, pats krepšininkas jau anksčiau yra sakęs, kad klaidos nebekartos. Rinktinė jam dabar – pirmoje vietoje.

– Kokie įspūdžiai po pirmosios treniruotės?, – musukrepsinis.lt paklausė D. Motiejūno.

– Savijauta tai nebloga. Truputį trūksta miego, nes praeitą naktį tik tris valandas miegojau ir šiuo metu tai tikriausiai yra didžiausias faktorius mano savijautai, reikia laiko adaptuotis. Sportuojant laikas greičiau prasisuka, tai tikiuosi, kad tai ilgai neužtruks.

Treniruotė nebuvo per ilga, padirbėjome tiek krepšinio aikštelėje, tiek treniruoklių salėje. Treneris parodė kokia yra žaidimo vizija ir mane pradėjo įvedinėti į tai, todėl manau vakarinė treniruotė bus jau intensyvesnė ir pereisime prie žaidybinių elementų.

– Ar tenkina ta išsakyta vizija?

– Mane tenkina, aš prisitaikysiu, esu žaidėjas kuris gali prisitaikyti prie bet kokios situacijos ir bandysiu daryti tai, ko treneris iš manęs reikalaus ir ko komandai reikės.

– Sportavai individualiai, socialiniuose tinkluose matėme, kad daug prakaito išliedavai, kaip jautiesi fiziškai?

– Matot čia plius dvidešimt, o aš prie plius keturiasdešimt lauke laksčiau, tai manau, kad man tas padės ir mano forma turėtų būti gera ir praėjus tam vadinamam „jet lagui“ forma turėtų būti dar geresnė.

– Kaip pats vertini rinktinės tikslus, kaip manai ko galima tikėtis?

– Aš manau, kad dabar nereikia fantazuoti apie medalius, bet paprasčiausiai sirgti, tikėti, žiūrėti kiekvienas rungtynes lyg jos būtų paskutinės ir matysime kas atsitiks. Turiu omenyje, kad Lietuvos krepšinio rinktinė daugiausia laimi kai iš jos niekas daug nesitiki, taip kad geriau per daug nesitikėti ir tada gal nebus per daug nusivilta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (73)