D. Adomaitis jauniausiąjį rinktinės kandidatą M. Sajų buvo užregistravęs ir mače prieš lenkus, tačiau galimybę pasireikšti jam suteikė tik šeštadienio akistatoje su Gruzijos rinktine.

Per kelias minutes 208 cm ūgio centras spėjo pradžiuginti trenerį kova dėl kamuolių, o po vieno epizodų, kuriame grūmėsi su trimis augalotais gruzinais, sulaukė ir jo plojimų.

„Jis man paliko gerą įspūdį, nes yra imlus naujiems dalykams – tikrai gerai dirbo. Tai žaidėjas, galintis daryti pažangą su kiekvienu sezonu. Man patiko jo noras, darbas“, – Martyną vertino nacionalinės komandos vairininkas.

Tačiau iš Kelmės kilęs aukštaūgis dabar tikrai nepoilsiaus – susikrovęs lagaminus išvyks į Kiniją, kur prisijungs prie Universiadai besirengiančius Lietuvos studentų rinktinės.

Daugiau sprendimų priimti treneriui štabui neleido susiklosčiusi situacija – šiuo metu nei žaisti, nei treniruotis negali Marius Grigonis ir Evaldas Kairys, dėl kurių būklės treneris dar nėra tikras. Likę 17 kandidatų dabar vyks į Kauną, kuriame D. Adomaitis sulauks galutinio gydytojų verdikto.

„Grigonio traumos gijimas eina gana sparčiai į priekį. Su juo viskas labai paprasta – galima galvoti kiekvieną dieną į priekį. O su Evaldu daktarai padarė visus įmanomus tyrimus – pirmadienį žinosime, ar jis galės treniruotis“, – situaciją pasakojo rinktinės vairininkas.

Prie galvos skausmo dėl žaidėjų likimo D. Adomaičiui šeštadienio vakarą prisidėjo ir pirmosios nesėkmės kartėlis – lietuviai „Švyturio“ arenoje vykusio turnyro finale 70:81 turėjo pripažinti būsimų varžovų Europos čempionato B grupėje pranašumą.

Tačiau nei jis, nei gruzinų vairininkas Ilias Zouros siūlė šio rezultato nevertinti rimtai, nes tai – tik treniruotės pobūdžio rungtynės.

„Dar labai anksti jus vertinti, nes neturite kelių svarbių žaidėjų. Jums, kaip ir daugeliui komandų, reikia laiko susižaisti. Bet tikiu, kad jūsų rinktinė pasirodys gerai – kaip ir ankstesniuose čempionatuose. Netgi manau, kad ji bus viena geriausių pirmenybėse“, – kalbėjo taurę iš Klaipėdos išsivežęs specialistas.

„Šį turnyrą skyrėme tam, kad suteiktume progas žaidėjams, kurie kovoja dėl vietos. Norėjome juos išbandyti ekstremaliose situacijose – ne tik komandai laimint. Reikia rasti rolės žaidėjus, kurie galėtų padėti reikiamu momentu. Taip, visada norisi laimėti, bet kartais tenka ir rizikuoti“, – dėl nesėkmės nesikrimto savo užduotis sprendžiantis D. Adomaitis.

– Kokias pagrindines pamokas išmokote šiame turnyre? – žurnalistai paklausė D. Adomaičio.

– Esminis faktas, kad reikia drausmės tomis akimirkomis, kai yra sunku ir reikia priimti gerą sprendimą tiek gynyboje, tiek puolime. Kai rezultatas apylygis, mes negalime padaryti tris klaidas iš eilės gynyboje. Yra situacijos nuovargio būsenoje, kai reikia priimti teisingą sprendimą. Tam ir yra žaidžiamos tokios rungtynės.

– Ar su dvyliktuko paieškomis ketinate labai ilgai užtrukti?

– Galiu pasakyti, kad nuo kitų rungtynių daugiau būsime susikaupę ties žaidimu su pagrindiniais žaidėjais. Vis tik mums reikia įsivesti naują sistemą, o tie žaidėjai, kurie konkuruoja, gaus šansą ir tik nuo jų priklausys, kaip jie jį išnaudos.

– Kaip vertintumėte Donato Motiejūno sugrįžimą?

– Norėjome jį išbandyti ir ketvirtoje, ir penktoje pozicijoje. Jis ilgą laiką nežaidęs, todėl norime, kad jis pajustų žaidimo ritmą – patys matėte, kad pradžioje buvo gana sunku. Treniruotės yra treniruotės, bet rungtynių ritmas yra kitoks. Tačiau dabar ir mūsų treniruotės keisis, ir rungtynių bus daugiau, todėl bandysime koncentruotis ties pagrindinių žaidėjų lipdymu į komandą.

– Kurioje pozicijoje jums labiau patiko Donatas?

– Šiandien galbūt ketvirtoje pozicijoje mums jis buvo naudingesnis, tačiau kadangi neturime Jono, jam reikėjo ir penktoje pozicijoje pažaisti. Bet tai yra gerai, nes jam reikės ir vienoje, ir kitoje pozicijoje žaisti – gerai, kad išsibandė. Gavo pakankamai minučių. Manau, kad jį išnaudosime ir ten, ir ten.

– Kokį įspūdį be Luko Lekavičiaus jums paliko įžaidėjai?

– Nekokį. Šiandien nekokį. Adas Juškevičius gerai į aikštę įėjo pirmoje pusėje, tikrai gerai žaidė gynyboje, gal tik vieną klaidą padarė. O Mindaugo Girdžiūno išėjimas manęs nelabai tenkino, bet pabaigoje ir Ado momentai nebuvo labai geri. Bet taip jie duoda atsakymus į mano klausimus.

Lietuvos rinktinės kandidatai:

Gynėjai

Mantas Kalnietis (Milano „Emporio Armani“)
Lukas Lekavičius (Atėnų „Panathinaikos“)
Mindaugas Girdžiūnas (Klaipėdos „Neptūnas“)
Adas Juškevičius (Panevėžio „Lietkabelis“)
Artūras Milaknis (Kauno „Žalgiris“)
Marius Grigonis (Berlyno ALBA)
Martynas Gecevičius (kol kas be klubo)

Puolėjai

Mindaugas Kuzminskas (Niujorko „Knicks“)
Jonas Mačiulis (Madrido „Real“)
Edgaras Ulanovas (Kauno „Žalgiris“)
Deividas Gailius (Burgoso „CB Miraflores“)
Rokas Giedraitis (Vilniaus „Lietuvos rytas“)
Eimantas Bendžius (Santjago de Kompostelos „Rio Natura Monbus Obradoiro“)
Donatas Motiejūnas (kol kas be klubo)
Evaldas Kairys (Biujukčekmedžės „Demir Insaat“)

Vidurio puolėjai

Jonas Valančiūnas (Toronto „Raptors“)
Artūras Gudaitis (Vilniaus „Lietuvos rytas“)

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)