Pirmoji gera naujiena – D. Motiejūnas spėjo atvykti į Hjustoną, kur jo draugė susilaukė sūnaus.

„Jis sveikas. Jis ilgas, reikia manyti, kad bus aukštas. Esame tiesiog laimingi – fiba.com po pirmųjų rungtynių Tel Avive, kur Lietuvos rinktinė 77:79 nusileido Gruzijai, kalbėjo krepšininkas. – Turime su komandos draugais pokalbių grupę, kur susirašinėjame. Nusiunčiau keletą nuotraukų. Visi buvo laimingi ir siuntė linkėjimus“.

Vos prieš pora dienų D. Motiejūnas nuo Tel Avivo buvo nutolęs per pusę pasaulio. 26-erių metų puolėjas su trenerio Dainiaus Adomaičio palaiminimu į JAV išskubėjo iš karto po paskutinių kontrolinių rungtynių su Ispanija.

„Treneris turi dvi dukras, todėl visiškai mane suprato ir paleido. Jis supranta, kad tai nutinka kartą ar du per gyvenimą, todėl labai tai vertinu. Jis suteikė man galimybę išvykti ir pamatyti sūnų“, – džiaugėsi D-Mo.

Tiesa, rugpjūčio 25-ą dieną Teksase ėmė siautėti uraganas „Harvey“, neaplenkęs ir Hjustono. Ketvirtas pagal dydį JAV miestas pastaruosius ketverius metus buvo D. Motiejūnui antri namai – 2012–2016 metais jis gynė „Rockets“ klubo garbę.

Už D. Motiejūną mūru stojo ne tik treneris, bet ir kolegos rinktinėje. Niujorko „Knicks“ puolėjas Mindaugas Kuzminskas tvirtino, kad kiekvienam žmogui šeima yra svarbiausia. „Kažkas tokio gyvenime nutinka tik kartą. Esu visiškai su Donatu ir tikiuosi, kad jis grįš su geromis emocijomis ir mums padės. Geriau nuvykti ir pamatyti savo akimis, nei jaudintis iš toli. Visiškai suprantu jį“, – tuomet kalbėjo puolėjas.

D. Motiejūnas sulaukė sveikinimų iš iš kitų – rankos paspaudimo iš Italijos nacionalinės komandos atstovo Danielio Hacketo ir apkabinimo buvusio bendraklubio Hjustone Omrio Casspio.

„Buvo išties sudėtinga išsikapstyti iš Hjustono. Skridau į Dalasą, nes ten laukė man tinkantis lėktuvas. Visą laiką susirašinėjau su treneriu. Padariau, ką galėjau, kad tik grįžčiau laiku“, – sėkmingai pasiekęs Tel Avivą kalbėjo D. Motiejūnas.

Keturių valandų skrydis iš Hjustono į Dalasą, paskui – Frankfurtas ir galiausiai skrydis į Tel Avivą, kur į oro uosto atvykimo salę krepšininkas žengė likus vos porai valandų iki rungtynių su Gruzija pradžios. Čia jį pasitiko ir iki arenos palydėjo LKF generalinis sekretorius Mindaugas Špokas.

Pirmoje dvikovoje su gruzinais D. Motiejūnas žaidė 13 minučių, pelnė 4 taškus, atliko rezultatyvų perdavimą ir perėmė kamuolį.

„Sunku buvo pralaimėti tokias atkaklias rungtynes. Esame tikrai nusivylę, tačiau negalime ilgai apie tai galvoti“, – teigė puolėjas. Atsigriebti D. Motiejūnas su Lietuvos rinktine ir iškovoti pirmąją pergalę Europos čempionate sieks šeštadienį dvikovoje su turnyro šeimininkais Izraelio krepšininkais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)