„Labai nuliūdino ši žinia. Žinome Luko galimybes, norą ir atsidavimą. Tikrai nuliūdau“, – kalbėjo buvęs Lietuvos rinktinės žaidėjas Darjušas Lavrinovičius.

Į rinktinę sugrįš paskutinę akimirką iš kandidatų sąrašo išbrauktas Adas Juškevičius. Gynėjui tai jau antras kartas jo karjeroje, kai į rinktinę prasibrovė dėl kito žaidėjo traumos. Pasak D. Lavrinovičiaus, nors L. Lekavičiaus trauma ir liūdina, A. Juškevičiaus nuvertinti nereikėtų.

„Adas per svarbius momentus gali priversti varžovus sutrikti. Jis agresyviai žaidžia du prieš du. Manau, kad tai tikrai geriausias variantas pakeisti L. Lekavičių“, – sakė patyręs aukštaūgis.

Su Lietuvos rinktine Europos čempionato bronzos ir sidabro medalius iškovojęs D. Lavrinovičius tiki, kad Lietuva trečiose iš eilės Senojo žemyno pirmenybėse gali patekti tarp prizininkų. „Aš jeigu būčiau azartiškas žmogus, tai tikrai lažinčiausi, kad Lietuva pateks tarp trijų stipriausių turnyro komandų. Visų pinigų gal tam nepaskirčiau, nes būna visaip, bet manau, kad medalį iškovos“, – tvirtino krepšininkas.

Neabejotinais čempionato favoritais laikoma Ispanijos ekipa. „Betsafe“ lažybininkų vertinimu, tikimybė, kad brolių Gasolių vedami ispanai iškovos auksą – net 41 proc.

„Ispanai nėra nenugalimi, bet kitoms komandoms su jais žaisti bus labai sunku. Jeigu čempionate jų forma nebūtų pati geriausia arba jei išpultų bloga diena, kitų komandų šansai susilygintų“, – sakė D. Lavrinovičius.

Ispanijos galimybėmis tiki ir krepšinio gerbėjai Lietuvoje, daugiausiai besilažinantys, kad būtent ši ekipa triumfuos turnyre. Nemažai žmonių simpatijų sulaukia ir serbai. „Betsafe“ lažybininkai Serbijos šansus laimėti Europos čempionatą vertina 20-čia proc. Tiesa, iš rikiuotės iškritus Milošui Teodosičiui, tai padaryti gali būti ypatingai sunku.

Pasak kartu su M. Teodosičiumi rungtyniavusio D. Lavrinovičiaus, gynėjas sulipdydavo visos komandos žaidimą. „Žinau jo savybes, jo lyderio mentalitetą. Jis sugeba sustyguoti komandą, o kartu su juo į aikštę žengiantys žaidėjai labiau pasitiki savo jėgomis. Serbams labai trūks M. Teodosičiaus“, – kalbėjo Panevėžio „Lietkabelio“ aukštaūgis.

Trečioje vietoje pagal besilažinančių, kas laimės čempionatą, skaičių – Lietuva. Mūsų šalies atstovų galimybės užsikabinti aukso medalius vertinamos 12,5 proc.

Patirties tarptautiniuose turnyruose prikaupęs D. Lavrinovičius tiki, kad čempionate bus ir staigmenų. Pasak krepšininko, iššauti gali ir tokios komandos kaip Kroatija ar Turkija. Be to, nereikėtų pamiršti atgimstančios Latvijos rinktinės, kuri su K. Porzingiu priešaky, per draugiškas rungtynes jau pamokė lietuvius.

Nors latvių šansai laimėti čempionatą vertinami vos 2,5 proc., tačiau prisibijoti greitą ir akiai patrauklų žaidimą demonstruojančios Latvijos reikėtų visiems. „Anksčiau latviai nebuvo tokie galingi, bet jie visąlaik kovodavo ir stengdavosi. Šiemet jie subūrė stiprią komandą, be to, man atrodo, kad atmosfera jų rūbinėje taip pat gera, todėl gali eiti toli“, – konstatavo D. Lavrinovičius.

Gera atmosfera rūbinėje – bet kokios sėkmingos komandos sudedamoji dalis. Vieša paslaptis, kad kai rinktinėje žaisdavo broliai Lavrinovičiai, pokštų rūbinėje netrūkdavo. Visgi D. Lavrinovičius tiki, kad yra žmonių, kurie pakeičia jį ir Kšyštofą. „Brolius jau visi pamiršo, – juokėsi krepšininkas, – rinktinėje daug žmonių turi gerą humoro jausmą. M. Kalnietis gali skelti gerą pokštą, J. Valančiūnas taip pat, M. Kuzminsko humoro jausmas – neeilinis“.

Pasak D. Lavrinovičiaus, rinktinės žaidimas labai priklausys nuo to, kokią formą pademonstruos M. Kalnietis. Esą pirmąsias išvadas apie tikrąjį komandos lygį bus galima daryti po paskutinių draugiškų rungtynių su ispanais. Paskutinėje repeticijoje prieš Europos čempionatą D. Adomaitis greičiausiai jau nebeeksperimentuos ir žais turnyro rėžimu. Ispanijos ir Lietuvos mačas vyks penktadienį, Vilniuje. Po jo rinktinė bus išlydėta į Tel Avivą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)