Federacijos žiniomis, aukštaūgis turėtų dalyvauti pirmosiose Lietuvos rinktinės rungtynėse su Gruzija, kurių pradžia – 18.30 val.

Visgi sunku tikėtis, kad ilgai kelionėje užtrukęs krepšininkas susitikime su Gruzija aikštėje atliks svarbų vaidmenį. Lietuvos rinktinės trenerių štabas gali nuspręsti nerizikuoti ir pusę pasaulio lėktuvu įveikusį krepšininką šiame mače pataupyti.

Praėjusį savaitgalį krepšininkas išskubėjo į JAV aplankyti pirmagimio besilaukiančios širdies draugės, tačiau dėl Hjustoną nusiaubusios tropinės audros ir potvynio uždarius vietos oro uostus, aukštaūgis pakibo tarp žemės ir dangaus.

Pastarąsias pora dienų Lietuvos krepšinio federacijai sunkiai sekėsi užmegzti ryšį su puolėju, rinktinės treneris Dainius Adomaitis tikino, kad buvo susirašęs su krepšininku.

Galų gale D. Motiejūnui pavyko rasti būdų pasiekti Izraelį, nors jis tai padarys diena vėliau, nei planavo D. Adomaitis.

Buvo tikimasi, kad D-Mo prie rinktinės treniruočių prisijungs trečiadienio vakarą, tačiau dėl susidariusios ekstremalios situacijos jo kelionė užtruks beveik pusę paros ilgiau.

„Viskas keitėsi kas valandą, nes oro sąlygos sujaukė visus skrydžių grafikus. Kiek žinau, kaip tik dabar Donatas Hjustone turėtų sėsti į lėktuvą ir pirmiausia skris į Dalasą“, – Krepšinis.lt sakė D. Motiejūno agentas Tadas Bulotas.

Būtent iš šio miesto, kurį nuo Hjustono skiria beveik 400 kilometrų, D-Mo ir pradės savo kelionę į Europos čempionatą.

Antrąsias savo rungtynes Lietuvos rinktinė žais šeštadienį, rugsėjo 2 dieną – mūsiškių varžovais bus pirmenybių šeimininkai Izraelio krepšininkai. Mačo pradžia – 21.30 val.

Galima prisiminti, kad ir pati Lietuvos krepšinio rinktinė neišvengė nuotykių pakeliui į Europos pirmenybes. Pirmadienį išskristi turėjusi nacionalinė ekipa dėl lėktuvo gedimo liko Lietuvos sostinėje ir tik antradienį, antru bandymu, pasiekė Tel Avivą. Tiesa, dėl to, kaip sakė D. Adomaitis, niekas nenukentėjo – krepšininkai nakvojo viešbutyje, o pagalbos ranką ištiesus Vilniaus „Lietuvos ryto“ klubui antradienį ryte turėjo visavertę treniruotę.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (230)