Sėkmingiau dvikovą pradėję šeimininkai, kuriems gerą toną uždavė R. J. Cole'as, per pirmą pusę permetė pusšimtį taškų ir susikrovė dviženklę persvarą – 51:38.

Ją ketvirto kėlinio pradžioje grąžino kapitonas Margiris Normantas (65:55), tačiau tuomet vilniečiai net kelias minutes nesukrapštė nė taško, pralaimėjo atkarpą 0:10 ir nebekontroliavo padėties – 65:55.

Likus žaisti porą minučių „Promitheas“ perėmė iniciatyvą (69:73), bet Gytis Radzevičius ir Martynas Echodas lygino rezultatą, o svarbiausias dvi atakas aštriais prasiveržimais užbaigė R. J. Cole'as ir „Rytas“ laimėjo 77:75.

Lietuvos vicečempionai pirmame rate Graikijoje nusileido varžovams 76:78, todėl siekė ne tik pergalės, bet ir revanšo būtent bent dviejų taškų skirtumu.

„Ryto“ treneris Giedrius Žibėnas šį mačą iš anksto įvardijo kaip šimtą kartų svarbe snį už savaitgalį pralaimėtą derbį su „Wolves“ (74:84).

Nugalėtojus į priekį vedė R. J. Cole'as (5 rez. perd.) ir M. Normantas (5/5 dvitaškiai, 2/5 tritaškiai, 4 rez. perd.), sumetę po 16 taškų. Gytis Masiulis pridėjo 12, Gytis Radzevičius – 10, o M. Echodas – 9 taškus.

Paskutinėmis sekundėmis bloką varžovams išrašęs Justinas Gorhamas sukaupė 6 taškus ir 11 atkovotų kamuolių.

Atvykėliams iš Graikijos 19 taškų atnešė Chrisas Coffey (9 atk. kam.), 15 – Jaime Echenique, po 10 – Anthony Cowanas ir Artūras Kurucas.



Šį susirėmimą buvo priverstas praleisti negaluojantis Lukas Uleckas.

„Rytas“ B grupėje ir toliau užima trečią vietą, o kitame ture susitiks su visiška grupės autsaidere čekų „Opava“ (0-4). Pastaroji trečiadienį 64:99 neprilygo Dižono DJA klubui.

Susidūrimu su šiuo kolektyvu rytiečiai ir užbaigs savo pasirodymą pirmajame etape.

Iš trečios pozicijos irgi galima pratęsti pasirodymą pasibaigus reguliariajam sezonui, tik tuomet papildomame atkrintamųjų varžybų etape lauktų potencialiai stipresnis oponentas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją