Po Dominikos Respublikos rinktinei patirto sensacingo pralaimėjimo 68:70, nė vienas Vokietijos rinktinės žaidėjas nestabtelėjo duoti interviu žurnalistams. Nė vienas žaidėjas nepasirodė ir oficialioje spaudos konferencijoje, nors to ir reikalauja FIBA.

Rinktinės vyriausiasis treneris Henrikas Rodlas konferencijoje buvo vienišas ir dvi minutes kalbėjo žemai nuleista galva: „Žinojome šių rungtynių svarbą ir joms pasiruošėme, bet nepataikėme savų metimų, varžovai pataikė sunkius metimus, o tai ir nulėmė rezultatą.“
Vokietijos žiniasklaida krepšininkų pasirodymą čempionate vadino gėdingu bei piktinosi jų elgesiu.

„Svajojome apie medalius ar bent olimpinį kelialapį, bet liekame be nieko. Dennisas Schroderis atsisakė kalbėti. Žmogus, kuris save vadina lyderiu, po pralaimėjimo nuskubėjo į autobusą neištaręs nė vieno žodžio, nepasiūlęs jokio pasiaiškinimo, nieko.“

Krepšininkams pasirinkus tylą, kalbėti ryžosi Vokietijos krepšinio federacijos prezidentas Ingo Weissas, kuris įvertindamas rinktinės pasirodymą žodžių į vatą nevyniojo.

„Esu labai nusivylęs. Atvykome čia su didelėmis ambicijomis, tačiau savo potencialo neatskleidėme. Tai yra didelis mėšlas“, – sakė I. Weissas.

Das ist großer Mist“, – šiuos federacijos prezidento žodžius antraštėse cituoja dauguma Vokietijos sporto tinklalapių. Jie pabrėžia ir tai, kad ši komanda buvo laikoma geriausiai subalansuota Vokietijos rinktine per visą istoriją.

„Tai buvo bene pati geriausia mūsų rinktinė, tačiau medalių svajones keičia depresija. Daugybę talento turinčiai komandai pasitraukti iš kovos jau grupės etape yra katastrofa ir didelė gėda“, – konstatavo sport1.de.

Vokiečiai paskutines grupės rungtynes ketvirtadienį žais su Jordanija. Dominikos Respublika tuo metu dėl pirmosios vietos grupėje varžysis su Prancūzija. Pastarosios dvi komandos taps Lietuvos rinktinės varžovėmis antrajame čempionato etape.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (48)