Slovėnai rungtynes pradėjo sau įprastu žaibišku krepšiniu ir realizavo pirmus mestus 4 tritaškius, o iš viso per pirmą kėlinį jų įsūdė 6 iš 10. Nepaisant uraganinės pradžios, pabėgti į priekį varžovams Kazio Maksvyčio auklėtiniai neleido, o pirmaujanti komanda per vis1 susitikimą keitėsi net 7 kartus. Po 10 min. rezultatas buvo lygus, po 20 min. lietuviai atsiliko 3 taškais (48:51), po 30 min. – tik 2 taškais (67:69).

Ketvirtą kėlinį Lietuvos rinktinė apskritai pradėjo spurtu 11:4 ir pirmą kartą įgijo 5 taškų persvarą (78:73), tačiau tuomet lietuviai krito į gilią duobę puolime ir visiškai paleido inciatyvą iš savo rankų.

Nors ir strigo atakuodamas krepšį pats, Luka Dončičius (14 taškų, 4/14 metimų) vieną po kito dalijo rezultatyvius perdavimus Mike'ui Tobey, į lietuvių krepšį ketvirtame kėlinyje tiesiog vertusiam vieną dvitaškį po kito.

Lietuvos rinktinės puolimui šį kartą labai nesėkmingai vadovavo „perdegęs“ Rokas Jokubaitis, tačiau iš jo šį vaidmenį kokybiškai perėmė kontrolinėse rungtynėse strigęs L. Lekavičius. Kauno „Žalgirio“ įžaidėjas susitikimą baigė su 14 taškų ir 5 rezultatyviais perdavimais, ilgą laiką ginantis jam pavyko pristabdyti ir vieną iš varžovų žvaigždžių Goraną Dragičių.

Nors ir nusivylęs galutiniu rezultatu, visiškai nukabinti nosies po rungtynių L. Lekavičius nė neketino.

„Niekas neprarasta – skaudus pralaimėjimas, bet reikia kuo greičiau tai pamiršti ir bandyti iškovoti pergalę kitose rungtynėse“, – trumpai konstatavo krepšininkas.

Paklaustas, dėl kokios priežasties ketvirto kėlinio viduryje lietuviai iš rankų paleido žaidimo vadžias, L. Lekavičius teigė: „Buvo kažkokio nesusikalbėjimo gynyboje, kažkur neatkovojome kamuolio... Tokios smulkios klaidos. Kai jie pataikė, mes neužpuolėme – tik tiek.“

Tai buvo antras lietuvių pralaimėjimas Slovėnijos rinktinei paeiliui – saldaus revanšo už smūgį praėjusių metų olimpinės atrankos turnyro finale Kaune dar teks palaukti. Paklaustas, ko dar trūksta, kad net ir perpus nukirtę L. Dončičiaus rezultatyvumą (pernai slovėnas mačą baigė su 31 tašku ir trigubu dubliu) lietuviai įveiktų slovėnus, L. Lekavičius įvardijo pagrindinę pralaimėjimo Kelne problemą.

„Apskritai jie mums primetė per daug lengvų taškų. Pirmoje pusėje greitame puolime jie tiesiog „užbėgo“, o mes nespėdavome grįžti. Čia ir buvo didžiausia problema. O šiaip penki prieš penkis dar kažkiek apsigindavome. Tiesiog per daug lengvų taškų“, – teigė L. Lekavičius, netrukus pridūręs, – Prieš Dončičių gynėmės visai neblogai, bet jo visiškai sustabdyti neįmanoma. Kažkiek bandėme, pristabdėme, bet kiti pataikė, pavyzdžiui, Tobey per daug primetė.“

"Eurobasket 2022: Slovėnija - Lietuva. Rungtynių statistika

Slovėnai po lietuvių klaidų šiame susitikime pelnė 25, o lietuviai – vos 10 taškų. Tiesa, liūto dalį greitų atakų varžovai surengė iki didžiosios pertraukos, o antroje mačo pusėje šią tendenciją pavyko kiek pakeisti.

Slovėnų natūralizuotas amerikietis M. Tobey susitikimą užbaigė su 24 taškais (10/12 dvit.) ir 8 atkovotais kamuoliais. Didžiąją dalį taškų aukštaūgis surinko laisvas sulaukęs kamuolio iš Dončičiaus – slovenų superžvaižgdė susitikimą baigė atlikęs 10 rezultatyvių perdavimų.

Lietuvos rinktinė suklydo 16, o varžovai prarado 13 kamuolių.

L. Lekavičius pagal rezultatyvumą nusileido tik Mindaugui Kuzminskui ir Mariui Grigoniui, pelniusiems atitinkamai 19 ir 18 taškų.

Tuo metu rungtynes starto penkete pradėjęs ir pagrindinio įžaidėjo vaidmenį turėjęs atlikti R. Jokubaitis susitikimą pabaigė su 2 taškais, 2 perdavimais ir prasčiausiu rungtynėse +- koeficientu (-16).

„Mindaugas šiandien sužaidė tiesiog puikiai. Mums jis labai daug duoda puolime. Apskritai mes visi puolėme neblogai, bet turime geriau gintis, jei norime laimėti. Apie Roką sunku kažką pakomentuoti, reikėtų klausti jo paties. Tačiau dėl to ir esame komanda – kai vienam nesiseka, kitas geriau pasirodo. Esame visi lygiaverčiai ir net neabejoju, kad kitose rungtynėse jis sužais“, – pažymėjo L. Lekavičius.

Lietuvos krepšinio rinktinei Europos čempionato B grupėje dar liko sužaisti ketverias rungtynes. Šeštadienį lietuviai susirems su olimpiniais vicečempionais prancūzais, sekmadienį – su čempionato šeimininkais vokiečiais, antradienį – su Vengrija, trečiadienį – su Bosnijos ir Hercegovinos rinktine.

Pirmąsias B grupės rungtynės laimėjo Bosnija ir Hercegovina, 95:85 įveikę Vengrijos krepšininkus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)