Pergalės prieš Ukrainą atveju Lietuvos rinktinė dėl vietos aštuntfinalyje jau būtų rami nepaisant to, kaip antradienį susiklostys kitos B grupės rungtynės, kuriose vėliau tarpusavyje žais Italijos – Vokietijos ir Izraelio – Gruzijos nacionalinės ekipos.

Laimėjusi prieš Ukrainą, Lietuva savo sąskaitoje jau turėtų 3 pergales, Ukraina – 1. Su viena pergale po tarpusavio mačo liks ir Izraelis arba Gruzija. Taigi, dviems iš grupės komandų Lietuva jau taptų nebepavejama.

Apskritai, trečiadienį nugalėję ir vokiečius, mūsiškiai finišuotų aukščiausioje grupės pozicijoje ir gautų sąlyginai silpniausią varžovą aštuntfinalyje – ketvirtą vietą A grupėje užėmusią komandą.

Tačiau nesėkmės rungtynėse su Ukraina atveju Lietuvos rinktinės kortos visiškai susijauktų ir mūsiškiams iškiltų reali grėsmė netgi nepatekti į kitą varžybų etapą.

Jeigu Lietuva pralaimėtų Ukrainai, pastaroji ekipa ją pasivytų pagal iškovotas pergales (dėl laimėto tarpusavio mačo ir pralenktų), tai padaryti antradienio vakarą galėtų ir su Izraeliu žaidžianti Gruzija.

Absoliučiai viskas būtų nulemta paskutinę B grupės varžybų dieną, trečiadienį, kai pergalė prieš Vokietijos rinktinę mūsiškiams būtų būtina – kitu atveju lietuviai greičiausiai liktų be vietos geriausių grupės komandų ketverte. Būtent 4 geriausios grupės rinktinės ir patenka į aštuntfinalį.

Likusios B grupės rungtynės

Antradienis, rugsėjo 5 d.

15.45 val. Lietuva – Ukraina

18.30 val. Italija – Vokietija

21.30 val. Izraelis – Gruzija

Trečiadienis, rugsėjo 6 d.

14.45 val. Lietuva – Vokietija

17.30 val. Gruzija – Italija

20.45 val. Izraelis – Ukraina

Tuo metu A grupėje, kurios komandos bus B grupės ekipų varžovėmis aštuntfinalyje, situacija yra tokia – vienvaldė lyderė su 3 pergalėmis yra Slovėnija, po 2 kartus laimėjo Prancūzija ir Suomija, o 1 kartą – Graikija ir Lenkija. Absoliuti grupės autsaiderė Islandija pergalių savo kraityje kol kas neturi.

Likusios A grupės rungtynės

Antradienis, rugsėjo 5 d.

13.45 val. Islandija – Slovėnija

16.30 val. Lenkija – Prancūzija

20.00 val. Graikija – Suomija

Trečiadienis, rugsėjo 6 d.

14.45 val. Slovėnija – Prancūzija

17.30 val. Graikija – Lenkija

20.45 val. Suomija – Islandija

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (70)