Sėkmingiau startavę prancūzai net kelis kartus pirmavo dviženkle persvara, tačiau trečiame kėlinyje įkrito į duobę ir prarado susitikimo kontrolę. Ir nors pergalė jau praktiškai buvo italų rankose, Simone Fontecchio prametė abi baudas, o prasiveržęs Thomas Heurtelis išplėšė pratęsimą. Jo metu muziką jau užsakinėjo „Les Bleus“.

Nugalėtojams 21 tašką surinko Th. Heurtelis (7 rez. perd.), 19 – Rudy Gobertas (13 atk. kam.), 17 – Evanas Fournier, 15 – Guerschonas Yabusele.

Italijos kariaunai po 21 tašką sukaupė S. Fontecchio (4/7 tritaškiai) ir Marco Spissu (4/5 tritaškiai), 12 – Luigi Datome.

Prancūzija pusfinalyje susikaus su Slovėnijos ir Lenkijos susirėmimo laimėtoja.

Kitą pusfinalio porą sudarys Ispanijos ir Vokietijos komandos.

Prancūzija aštuntfinalyje vos išnešė sveiką kailį mače su Turkija, kuriame gelbėjosi ketvirto kėlinio pabaigoje, išplėšė pratęsimą, o jame – ir bilietą į kitą atkrintamųjų etapą (87:86).

Italija aštuntfinalyje pateikė bene didžiausią čempionate staigmeną, kai 94:86 pranoko solidžią Serbijos rinktinę.


Rungtynių eiga:

Įspūdingai mačą pradėjęs Evanas Fournier iškart sukrovė „Les Bleus“ pranašumą – 13:4. Tačiau po Gianmarco Pozzecco paprašytos minutės pertraukėlės italai labai greitai atkuto ir po kelių taiklių tritaškių jau kvėpavo varžovams į nugaras – 15:12. Visgi pirmą kėlinį laimėjo prancūzai – 27:20.

Įsimėčius Timothe Luwawu-Cabarrot skirtumas vėl tapo dvižeklis (33:22), tačiau atkaklieji italai ir vėl nesutriko – 33:29. Antrame ketvirtyje gerokai suintensyvėjo abiejų ekipų gynyba. Prieš didžiąją pertrauką – 38:31.

Iš po krepšio taškus rinkę prancūzai dar kartą nutolo – 43:33. Po galingo Nicolo Melli dėjimo su Moustapha Fallo pražanga – 47:43. Vis dėlto įkaitę Guerschonas Yabusele ir E. Fournier išlaikė saviškius priekyje – 53:45. Tačiau siautėjęs N. Melli ir prabilęs Luigi Datome praktiškai ištirpdė visą italų deficitą – 53:52. Trečiame kėlinyje į duobę kritę prancūzai prarado dvikovos kontrolę – 56:62.

Sunkiu metu Vincento Collet auklėtinius trūktelėjo Thomas Heurtelis – 64:67 (likus žaisti 5 min.). Tolimą šūvį per varžovų rankas paleidus Simonei Fontecchio – 68:75. Kai pergalė atrodė jau italų rankose, tas pats S. Fontecchio prametė abi baudas, o Th. Heurtelis išplėšė pratęsimą – 77:77.

Pratęsimą pakiliau atidarė prancūzai, kurie išlaikė inicitayvą iki pat jo pabaigos, net nepaisant to, kad penktą pražangą užsidirbo E. Fournier – 93:85.

Įdomu, kad šios komandos susitiko ir pernai vykusių Tokijo olimpinių žaidynių ketvirtfinalyje. Tuomet 84:75 pajėgesni buvo prancūzai.

Prancūzija B grupėje užėmė 3-ią vietą, Italija į atkrintamąsias žengė C grupėje užėmusi 4-ą poziciją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją