Nors jau turėjo savo lagaminuose kelialapius į Berlyną, prancūzai antradienį neatsipalaidavo ir įveikė bosnius 81:68, kartu palikdami galimybę įkandin pasekti ir Lietuvos ekipai.

Vienas efektyviausių nugalėtojų gretose buvo pirmenybių debiutantas Terry Tarpey, kurio kraityje – 14 naudingumo balų: 7 taškai, 5 atkovoti ir 4 perimti kamuoliai, tiesa, taip pat 4 klaidos.

Bet tikrasis 28-erių 198 cm ūgio puolėjo naudingumas statistikos protokole atsispindi tik netiesiogiai.

Trečiame iš keturių iki šiol Kelne sužaistų mačų T. Tarpey „+/-“ rodiklis buvo aukščiausias Prancūzijos komandoje. Vienintele išimtimi tapo rungtynės su Lietuva.

Ir galbūt tai ne sutapimas.

Po antradienio dvikovos su bosniais Le Mano „Sarthe“ klubo atstovas atskleidė, jog jo senelis yra išeivis iš Lietuvos.

„Būtų gaila, jei tokia puiki komanda nepatektų į kitą etapą“, – noro ne tik laimėti pačiam, bet ir padėti lietuviams neslėpė T. Tarpey.

Nors gimė Paryžiaus priemiestyje, nuo mažens jis augo Konektikuto valstijoje, JAV baigė ir studijas, po kurių 2016 metais grįžo rungtyniauti į Prancūziją.

Už jos ribų T. Tarpey iki šiol nebuvo pagarsėjęs, bet treneris Vincentas Collet įžvelgė jo potencialą gynyboje ir jau kurį laiką mėgino per pasaulio čempionato atrankos varžybų „langus“.

Po keturių Europos pirmenybių turų jau mažai kas gūžčioja pečiais regėdami šį vyruką „mėlynųjų“ starto penkete. Visame turnyre T. Tarpey užima antrą vietą pagal perimtus kamuolius (vid. 2,5) ir yra tikra rakštis po nagu varžovų lyderiams, tokiems kaip Džananas Musa.

Pastarasis po antradienio rungtynių pro bendravimui su žiniasklaida skirtą zoną pražygiavo akmeniniu veidu, nekreipdamas nė mažiausiai dėmesio į prašymus pasikalbėti. Prie tokios bosnio emocinės būsenos smarkiai prisidėjo T. Tarpey – tai jis iki tol 26 naudingumo balus siekusį Dž. Musos vidurkį tarpusavio akistatoje nuleido iki vos 4.

Galbūt būtent šiam „sarginiam šuniui“ V. Collet patikės ir asmeninę Luka Dončičiaus priežiūrą paskutiniame grupių etapo mače trečiadienį su Slovėnija.

Jeigu taip, ketvirtadalis lietuvio T. Tarpey kraujyje turėtų vėl virti: Lietuvos rinktinės nesuvestos sąskaitos su slovėnais pastaruoju metu tik auga.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją