Dainius Adomaitis ir komandos krepšininkai buvo įsitikinę, jog Prancūzijos aukštaūgis pažeidė taisykles numušdamas kamuolį po Jono Valančiūno baudos metimo, mat pirma ranka palietė lanką.

Stebuklingai po nokdauno pirmoje mačo dalyje ant kojų pakilę lietuviai likus pusei minutės iki finalinės sirenos galėjo išlyginti rezultatą, bet R. Gobertui numušus kamuolį apmaudžiai pralaimėjo 75:78 ir prarado viltis iškopti į pasaulio čempionato ketvirtfinalį.

Dukart iš eilės geriausiai besiginančiu NBA krepšininku išrinktas prancūzas iškart po mačo neigė pažeidęs taisykles.

„Aš pirma paliečiau kamuolį. Paliečiau kamuolį, o tai taisyklės leidžia. Aš taip ir padariau, taškų nebuvo“, – savo laikėsi vidurio puolėjas.

9 taškus pelnęs ir 8 kamuolius atkovojęs prancūzas dar labiau susinervino Krepšinis.lt paklaustas, ar jo komandai šeštadienį nusišypsojo sėkmė.

„Jūs matėte rungtynes, pats pasakykite, ar mums pasisekė? Jei taip manote, tai jūsų nuomonė, aš ją gerbiu. Krepšinio rungtynės trunka 40 minučių. Taip, lietuviai žaidė puikiai, mes – taip pat, ir pabaigoje laimėjome“, – dėstė R. Gobertas.

O paklaustas apie NBA arenose įprastą kovą su J. Valančiūnu po krepšiais, Jutos „Jazz“ atstovas pats išsakė nusiskundimų dėl teisėjavimo Nankine.

„Prieš Joną visada sunku žaisti. Ypač kai esi prasižengęs keturis kartus. Tuomet nebegali gintis, kaip esi įpratęs. Nors, tiesą sakant, nuo pat pradžių dėl to buvo sunkumų. Nežinojau, ką daryti, nes teisėjai fiksavo pražangas, kurių kitais atvejais nebūna“, – nepasitenkinimą reiškė R. Gobertas.

Iki pertraukos 50 taškų įmetę „mėlynieji“ antroje rungtynių dalyje tenkinosi vos 28.

Tuo metu Lietuvos rinktinė išlaikė panašų rezultatyvumą.

Pasiteiravus, kas leido 14 taškų trečio kėlinio pradžioje atsilikusiems lietuviams sugrąžinti intrigą, R. Gobertas vėl paleido užuominą apie arbitrus.

„Baudų metimai“, – sakė aukštaūgis, veikiausiai turėdamas omeny faktą, jog jo komanda šeštadienį atliko 18 baudų metimų, o Lietuva – 29.

Dvikovai teisėjavo ispanas Antonio Conde, venesuelietis Danielis Garcia Nievesas ir argentinietis Leandro Lezcano.

Pralaimėjimas atėmė iš lietuvių (2 pergalės/2 pralaimėjimai) galimybę palypėti aukščiau trečios vietos L grupėje ir garantavo vietas ketvirtfinalyje Prancūzijai (4/0) bei Australijai (4/0).

Tai buvo 16-oji komandų tarpusavio akistata oficialiose varžybose, po kurios pergalių ir pralaimėjimų balansas dar labiau pakrypo „Les Bleus“ naudai (9:7).

Primename, kad pirmose L grupės rungtynėse Australija nelengvai 82:76 palaužė Dominikos Respubliką.

Antrame ture Lietuva pirmadienį susitiks su Dominikos Respublika, Prancūzija kovos su Australija.

Pirmame čempionato etape prancūzai laimėjo visus tris mačus (78:74 prieš Vokietiją, 103:64 prieš Jordaniją, 90:56 prieš Dominikos Respubliką), Lietuvos komanda įveikė Senegalą (101:47) ir Kanadą (92:69), bet buvo sutramdyta australų (82:87).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)