Strategas nėra nežinomas ir Lietuvos publikai, kadangi 2011-ais ir 2013-ų metais dalį sezono treniravo Kauno „Žalgirį“. Graikas taip pat dirbo su Pirėjo „Olympiakos“, Stambulo „Anadolu Efes“ ir kitais klubais. Taip pat yra treniravęs ir savo tėvynainius – Graikijos rinktinę.

57-erių metų vyriausiasis treneris pasidalino emocionalia atsisveikinimo žinute savo asmeninėje „Facebook“ paskyroje:

„Paskutiniai aštuoneri metai buvo fantastiška kelionė – tiek man, tiek Sakartvelo rinktinei! Noriu padėkoti visiems už nuostabius prisiminimus ir Sakartvelo krepšinio federacijai už jų pasitikėjimą manimi ir nuolatinį palaikymą. Dirbti ir tobulėti kartu su visais šiais talentingais žaidėjais buvo didžiulė garbė. Visada jausiu didžiulį pasididžiavimą, kad galėjau atstovauti tokiai puikiai ir gražiai šaliai!“, – rašė I. Zourosas.

„Visas tas sunkus darbas ir pasiaukojimas atsipirko, o tai, kad mes patekome tarp 16-os stipriausių krepšinio šalių pasaulyje parodo, kad disciplina ir pasiryžimas yra viskas. Visiems linkiu visko, ko geriausio ateityje ir laukiu susidurti su naujais iššūkiais ir sukurti dar tokių nuostabių istorijų.“

I. Zourosas Sakartvelą vedė į du „Eurobasket“ turnyrus, 2017-ais ir 2022-ais metais, bei neseniai nuaidėjusį pasaulio čempionatą, kuris vyko Filipinuose, Japonijoje bei Indonezijoje. Sakartvelas pasiekė antrąjį turnyro etapą ir liko 16-ti. Tai buvo pirmas kartas, kai šios šalies rinktinė pateko į pasaulio pirmenybes.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją