Žiūrovų emocingai palaikoma Pietų Korėjos rinktinė šeštadienio rungtynes su lietuviais pradėjo energingai ir „kietai“ – po dviejų kėlinių Inčono arenoje šeimininkai nuo mūsiškių atsiliko tik 7 taškais (27:34), o trečiojo pradžioje žibalo į ugnį šliūkštelėjo ir turnyro rengėjų paskirti arbitrai.

„Muštis“ šeimininkams leidę teisėjai gerokai įpykino D. Adomaitį, kuris buvo nubaustas technine pražanga. Kiek vėliau tokios pačios nuobaudos sulaukė ir Renaldas Seibutis.

Visgi emocingi ir stipresniais žodeliais „praturtinti“ lietuvių protestai teisėjų pasąmonėje paliko pėdsaką – „kreivų“ švilpukų į vieną pusę ilgainiui vis mažėjo, o svečiai ėmė tolti nuo Pietų Korėjos krepšininku ir baigiantis mačui susikrovė triuškinamą pranašumą – 86:57.

Kur kas geriau po pertraukos žaidė ir per pirmą mačo pusę 2 taškus surinkęs L. Lekavičius. Per trečią ir ketvirtą kėlinį įžaidėjas pridėjo dar 10 taškų, viso pataikė 2 iš 4 mestų dvitaškių ir abudu mestus tritaškius. Taip pat jis atliko 3 rezultatyvius perdavimus ir 2 kartus suklydo.

„Mums reikėjo šiek tiek atsibusti, bet antroje susitikimo pusėje viskas apsitvarkė, atsirado daugiau drausmės, koncentracijos. Taip ir laimėjome. Manau, kad toks pasiruošimas čempionatui labai geras. Neaišku, kaip teisėjai švilps ir Kinijoje. O tokia varžovų agresija mums buvo tikrai į naudą“, – po rungtynių kalbėjo įžaidėjas.

Pasak L. Lekavičiaus, tendencingas teisėjavimas jautėsi, tačiau tai reikėtų priimti kaip labai gerą pamoką artėjant pirmenybėms.

„Kai kuriais atvejais nefiksavo pražangų. Situacijose „50 prieš 50” viskas buvo varžovų naudai. Bet tai nėra bėda – svarbu, kad padarėme savo darbą ir laimėjome, – teigė krepšininkas, pripažinęs, kad jam pačiam pernelyg netrukdo nei karštis Inčono arenoje, nei laiko juostų skirtumo kai kuriems kitiems krepšininkams keliamas diskomfortas. – Manau, dėl laiko juostų būtų kvailas pasiteisinimas. Gal kažkiek tai jaučiasi, tačiau čia esame jau trečia diena. Man viskas normaliai.“

12 pelnytų taškų – rezultatyviausios L. Lekavičiaus rungtynės pasiruošimo pasaulio čempionatui cikle. Rezultatyviausios, bet, anot paties „Žalgirio“ ekipos krepšininko, ne geriausios.

„Nemanau, kad jos buvo geriausios. Pataikiau, bet klaidų padariau per daug. Dar liko dvejos kontrolinės rungtynės, aš kas kartą žengiu žingsnį į priekį ir manau, kad čempionatui būsiu pasiruošęs“, – pažymėjo L. Lekavičius, už kurį šį kartą daugiau taškų (20) pelnė tik Jonas Valančiūnas.

Apskritai, anot gynėjo, komanda ir toliau klysta per dažnai, nors šį kartą po pertraukos vaizdas jau buvo geresnis. Viso lietuviai šį kartą prarado 14 kamuolių (10 pirmoje mačo pusėje ir tik 4 po pertraukos).

„Persvara didelė, bet kažką naujo tokiose rungtynėse išbandėme ir gynyboje, ir puolime. Treneris ne kartą akcentavo, kad klystame per daug. Šį kartą iki pertraukos irgi buvo problemų, tačiau vėliau vaizdas buvo geresnis. Reikia tikėtis, kad taip bus ir toliau“, – sakė L. Lekavičius.


Keturių komandų kontroliniame turnyre taip pat varžosi Angolos ir Čekijos rinktinės.

Su Angola lietuviai žais sekmadienį, 11.30 val., su Čekija – antradienį 12. val.

Pasaulio krepšinio čempionatas Kinijoje prasidės rugpjūčio 31 d.. Lietuvos rinktinė pirmas savo rungtynes žais rugsėjo 1 d. su Senegalu. Toje pačioje H grupėje taip pat varžysis Australijos ir Kanados ekipos.

Tuo metu lietuvių šiandien įveikta Pietų Korėja pasaulio čempionatą pradės B grupėje kartu su Nigerija, Rusija ir Argentina.


Be šių rungtynių su korėjiečiais, lietuviai besirengdami planetos pirmenybėms 70:78 pralaimėjo Ispanijai, 68:72 ir 91:95 – serbams, 80:60 ir 87:46 įveikė suomius bei 88:72 pranoko rusus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)