Nuo pat 1997-ųjų nebuvo Europos čempionato pusfinalio, kuriame nekovotų ispanai. Šįkart tai būtų išskirtinis pasiekimas, nes Sergio Scariolo vadovaujamoje ekipoje – net devyni Europos čempionato debiutantai.

„Mes taip netikėtai patekome į ketvirtfinalį, esame viena iš aštuonių geriausių šio ypač aukšto lygio čempionato komandų. Bandysime dar kartą suteikti sau šansą, kodėl gi ne.

Noriu pažymėti mūsų vaikinų kovingas širdis. Turime devynis žaidėjus, kurie anksčiau nėra žaidę Eurobasket turnyre. Jie niekada nepasiduoda“, – kalbėjo S. Scariolo.

Sergio Scariolo

Lietuvos rinktinės košmaru tapęs Lorenzo Brownas mėgaujasi atmosfera Europos čempionato metu.

„Niekada nepaliekame parketo be kovos. Mokausi kiekvieną dieną ir nuostabu, kaip komanda pasitiki manimi“, – natūralizuotą Ispanijos rinktinės gynėją cituoja FIBA svetainė.

Tuo metu Suomijos atstovai neslepia, jog apetitas kyla bevalgant.

„Nekantriai laukiame kitų rungtynių. Žinome, jog mūsų kelyje puiki komanda. Ispanai daug kartų yra pasiekę pusfinalio etapą, o mes bandysime žengti ten, kur nė vienas iš mūsų nėra buvęs.

Komanda yra tikrai motyvuota, mes dar savo pasirodymo nebaigėme. Nekantraujame demonstruoti savo geriausią krepšinį“, – prieš dvikovą kalbėjo Suomijos rinktinės lyderis Lauri Markkanenas.

„Gerbiu Ispaniją, kaip komandą, dėl jos pasiekimų ir istorijos. Manau, abi komandos yra panašios tiek dėl patyrusių žaidėjų, tiek dėl dėl jaunosios kartos atstovų. Stengsimės žaisti savo krepšinį, daryti tai, ką gebame geriausiai, tai vienintelis būdas įveikti Ispaniją“, – pažymėjo Suomijos rinktinės strategas Lassi Tuovi.

Tarp stipriausių 8-ių komandų Ispanija pateko 21-ą kartą paeiliui, tuo metu Suomija pirmą kartą nuo 1967-ųjų pateko į ketvirtfinalį.

Primename, aštuntfinalyje Ispanija po pratęsimo 102:94 palaužė Lietuvą, o suomiai po L. Markkaneno šou ir 43-ų pelnytų taškų 94:86 pranoko kroatus.

Rungtynių pradžia – 18:15 val.

Kitame pusfinalyje (nuo 21:30 val.) antradienį vakare žais Vokietija ir Graikija.

Trečiadienį laukia Prancūzijos ir Italijos bei Slovėnijos ir Lenkijos akistata.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)