„Žaidžiau prieš ir su daugeliu italų žaidėjų. Kai jie taip „įkaista“, juos sunku sustabdyti“, – pabrėžė Prancūzijos rinktinės puolėjas Amathas M’Baye.

Akivaizdu, kad vidutiniškai 33 tritaškius per rungtynes metantys italai kaip reikiant pagalando šį ginklą ir jį toliau mėgins panaudoti ketvirtfinalio akistatoje su prancūzais.

„Italų sugebėjimas keistis atitinkamai rungtynių eigai yra viena iš jų stiprybių, – neabejojo V. Collet. – Tai komanda, kuri remiasi tolimais metimais, tad pasitikėjimas savo jėgomis jiems yra nepaprastai svarbu. Ant kortos daug pastatyta, mums reikia stengtis išvengti tokių situacijų, kurios nulėmė serbų pralaimėjimą aštuntfinalyje sekmadienį.“

Kita vertus Prancūzijos rinktinė yra daug aukštesnės ir fiziškai stipresnė bei propaguoja kitokį žaidimo stilių baudos aikštelėje, kuris italams gali būti ne itin patogus.


„Stengsimės remtis savo stiprybės, o varžovai – savo. Matysime, kad nutiks, – kalbėjo prancūzų vidurio puolėjas Moustapha Fallas. – Vienai iš komandų veikiausiai pavyks primesti savo žaidimo stilių.“

Europos čempionatų istorijoje prancūzai tarpusavio susidūrimuose su italais triumfavo keturis paskutinius kartus, o Azzurra paskutinė pergalė fiksuojama 2003 metais.

„Po pergalės prieš Serbiją mūsų emocijos vis dar labai stiprios. Tarp serbų ir prancūzų yra daug panašumų, tai dvi itin pajėgios komandos. Tik serbai daug dėmesio skyrė aukštaūgių žaidimui, kurie mėgo eiti prie tritaškio linijos, o prancūzai turi daugiau opcijų, yra aukštesni ir atletiškesni. Įveikėme Nikola Jokičių, o dabar mūsų laukia Rudy Gobertas. Mūsų komanda turi širdį. Esame pasirengę ir nieko nebijome. Gintis, bėgti ir atlikti metimus: tai mūsų kelias eiti į priekį negalvojant apie varžovus, kuriuos sutiksime vėliau“, – sakė Italijos rinktinės strategas Gianmarco Pozzeco.

Prancūzai buvo per plauką nuo fiasko aštuntfinalyje, kai Les Bleus po pratęsimo 87:86 vos įveikė turkus. Savo ruožtu italai pateikė bene didžiausią sensaciją turnyre, kai aštuntfinalyje 94:86 eliminavo Serbiją su Nikola Jokičiumi.


Prancūzijos ir Italijos rungtynės prasidės 18.15 val. Lietuvos laiku.

Po šios dvikovos paskutiniame ketvirtfinalio mače (21.30 val.) susigrums Slovėnijos ir Lenkijos rinktinės.

Slovėnai su Luka Dončičiumi priešakyje gina čempionų titulą, o lenkai mėgins sensacingai prasibrauti į stipriausiųjų ketvertą pirmą kartą nuo 1967 metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją