Kas turės pakankamai drąsos garsiai ištarti, apie ką turbūt galvoja visi: Vokietijos krepšinio rinktinė yra geresnė komanda už šios šalies pasididžiavimą – futbolo „Die Mannschaft“?

To Delfi pasiteiravo buvusio žalgiriečio Nielso Giffey, gerokai prajuokindama ką tik iškeptą pasaulio čempioną.

„Geras klausimas. Na, mes toliau palaikysime juos, nenusisuksime, jie irgi ras savo kelią atgal į viršūnę. Diplomatiškas atsakymas? Na, ypač žaisdamas Miuncheno „Bayern“ turi būti diplomatiškas tokiomis temomis“, – kvatojosi puolėjas.

Dėlioti mintis bandant apibūdinti pirmą Vokietijos istorijoje pasaulio krepšinio čempionų titulą jam nebuvo lengva – sakinius vis pertraukdavo netrumpos pauzės.

„Sunku apsakyti žodžiais. Nors tikėjome, kad galime šį tą nuveikti, laimėti kokį nors medalį. Tai ir padarėme, pražygiavome visą turnyrą be pralaimėjimų. Mums ir mūsų šaliai tai – neįtikėtinas pasiekimas.

Smagu regėti šį momentą, šį Vokietijos krepšinio pakilimą – toliau spausime iš paskutiniųjų, kad sportas mūsų šalyje klestėtų. Tikiuosi, tai ne mūsų galimybių riba, kad ateityje nenustosime kilti“, – kalbėjo N. Giffey.

Sekmadienį Maniloje vokiečiai nuskynė aštuntą pergalę paeiliui, finale 83:77 palaužę atkaklų Serbijos pasipriešinimą.

Kokia kanadiečio Gordono Herberto treniruojamos komandos sėkmės paslaptis?

„Svarbiausia, kokias asmenybes turime šioje komandoje, kokie santykiai tarp mūsų susiklostė – šioje komandoje nėra jokios arogancijos. Visa tai ateina iš viršaus, iš mūsų geriausių žaidėjų, vadinkime juos žvaigždėmis. Kad ir kaip smarkiai jie tempia mus į priekį, komandos viduje yra visiškai kuklūs ir paprasti žmonės“, – įsitikinęs N. Giffey.

O kokia komandos ateitis, su dideliu entuziazmu ėmėsi aiškinti Vokietijos aukštaūgis Johannesas Thiemannas.

32-ejų N. Giffey – vyriausias komandos žaidėjas. Be jo yra dar keturi žaidėjai, atšventę savo 30-metį, bet nė vieno dabartinėje vokiečių rinktinėje nepavadinsi tikru veteranu.

Tad atrodo, kad skraidyti aukštai vokiškas krepšinio erelis gali dar daug metų, o artimiausias jo taikinys – Paryžiaus olimpinės žaidynėse.

„Turime be galo stiprų branduolį, prie kurio dar prijungėme kelias svarbias detales, mylime vienas kitą už aikštės ribų. Iškovojome medalį antrus metus iš eilės, esame pasaulio čempionai, jais tapome nė sykio nenugalėti. Aišku, kad olimpinėse žaidynėse turėsime daug šansų!“ – spindinčiomis akimis dėstė J. Thiemannas.


Vokietija pasaulio čempionato finale žaidė pirmą kartą. Beje, kai 1993-iaisiais vokiečiai vienintelį kartą buvo tapę Europos čempionais, komandą treniravo ne kas kitas, o dabartinis Serbijos vairininkas Svetislavas Pešičius.

Tuo metu patiems serbams pralaimėjimu baigėsi antras planetos pirmenybių finalas iš eilės – 2014-aisiais taip pat reikėjo guostis sidabru. 1998 ir 2002 metais dusyk paeiliui jiems pavyko finišuoti ant aukščiausio nugalėtojų pakylos laiptelio.

Primename, kad bronzos medalius Maniloje pirmą kartą šalies istorijoje užsikabino Kanados rinktinė, 127:118 tuščiomis palikusi JAV pasiuntinius. Penktą vietą užėmė Latvija, šeštą – Lietuva.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)