Įspūdingo ir gausaus (daugieu nei 4 tūkstančių fanų) palaikymo sulaukę panevėžiečiai krito prieš Paryžiaus „Basketball“ ekipą po tikro trilerio – 97:98, o aistros tiek ant parketo, tiek ir tribūnose nenurimo net ir po finalinės sirenos, nes paskutinę sekundę kone iš aikštės vidurio pataikęs Željko Šakičius dar reikalavo ir varžovo pražangos.

Jos teisėjai nesušvilpė, nors šioks toks kontaktas tarp žaidėjų ir buvo.

„Kaip tas paskutinis metimas? Visiems arenoje atrodė vienodai. Niekas nesitikėjo, kad jis įkris. Tai labiau bauda, nei ne bauda metant tokį metimą. Tačiau jau šaukštai po pietų“, – rūbinėje sakė komandos kapitonas Vytenis Lipkevičius.

Apdraskytas ir apdaužytais šonais jis pripažino, kad Europos taurėje arbitrai leidžia kur kas didesnį kontakto lygį nei LKL.

Tuo metu vyriausiasis treneris Nenadas Čanakas, taip pat karštai reiškęs pretenzijas teisėjams bei jų prašęs paskutinio epizodo vaizdo peržiūros, po rungtynių išėjo pravėdinti sukilusių emocijų į lauką bei šiltą vakarą kurį laiką mindžiukavo šalia arenos.

Spaudos konferencijoje jis neslėpė savo nusivylimo.

„Nepadarėme pagrindinių dalykų, apie kuriuos kalbėjome prieš rungtynes. Klydome, leidome jiems bėgti ir pelnyti per daug taškų greitajame puolime. Nesustabdėme jų. Ir, žinoma, kova dėl kamuolių – mes ją pralaimėjome, o tai visada reiškia bėdą.

Taip pat mums labai trūko Gedimino Oreliko, kuris buvo puikios formos ir galėjo bausti varžovų ketvirtus bei penktus numerius, kurie keičiasi gynyboje.

Ką gi, mūsų europinis sezonas baigėsi. Jaučiuosi labai blogai. Gaila, nes šiandien turėjome šansą prie savo neįtikėtinų sirgalių. Apmaudu dėl jų. Bet mes turime žiūrėti į priekį ir ruoštis vietinei lygai“, – kalbėjo strategas.

Patyręs specialistas daug žodžių nerado ir po pralaimėjimo nuščiuvusioje rūbinėje, kur galvas nuleidę sėdėjo jo auklėtiniai.

„Labai sunku pasakyti kažką protingo. Visą sezoną buvome kartu, situacija buvo gera, turime išlikti kartu. Turime dar daug neatliktų darbų. Taip, patyrėme nokdauną, bet turime atsistoti ir kovoti toliau“, – teigė jis.

Daug ginčų sukėlusio epizodo N. Čanakas vertinti nesiryžo.

„Ką aš galiu pasakyti? Dar nemačiau vaizdo įrašo, tad nieko negaliu pakomentuoti“, – nespekuliavo serbas.

Beje, klubo generalinis direktorius Martynas Purlys „Delfi“ patikino, kad protesto teikti nėra prasmės, nes dėl teisėjų klaidos, net jei tokia ir buvo, jis nei svarstomas, nei patenkinamas būti negalėtų.

Mačui teisėjavo ispanas Miguelis Angelis Perezas, juodkalnietis Igoris Dragojevičius ir kroatas Denisas Hadžičius.

Antrą sezoną iš eilės aštuntfinalyje sustojusio „7bet-Lietkabelio“ vairininkas pasidžiaugė užaugusia organizacija ir jos sugebėjimu konkuruoti ne tik vietiniame, bet ir tarptautiniame fronte.

„Sveikinimai „7bet-Lietkabelio“ vadovybei už viską, ką ji daro. Man jie yra kaip laimėtojai. Pažiūrėkite, kaip užaugo organizacija. Palyginti su tuo, kokia jis buvo, kai aš atėjau, tai kaip dangus ir žemė“, – tvirtino N. Čanakas.

Jo žvilgsnis dabar jau krypo į LKL kiemą.

„LKL šiemet – labai konkurencinga. Kauno „Žalgiris“ nuostabiai žaidžia Eurolygoje, bet vis dar nėra garantavęs sau pirmos vietos reguliariajame sezone. Vilniaus „Rytas“ – taip pat stiprus. Dar yra Alytaus „Wolves“ ir Utenos „Juventus“. Lengva tikrai nebus. Aš galiu sakyti, kad mūsų tikslas laimėti LKL, bet iš tikrųjų turime eiti nuo rungtynių prie rungtynių“, – pabrėžė taktikas.

Kiek nervingai mačą pradėję panevėžiečiai įsibėgėjo aikštėje pasirodžius Jamelui Morrisui: trys iš eilės smeigti tritaškiai, spurtas 14:0 ir „7bet-Lietkabelis“ diktavo sąlygas – 22:10.

Dviženklę persvarą miesto prie Nevėžio atstovams pavyko susikurti ir antrame ketvirtyje (33:23), tačiau ne išlaikyti: dviejų NBA naujokų biržoje pašauktų talentų – Juhanno Begarino ir Ismaelio Kamagate – vedami svečiai į didžiąją pertrauką išėjo persvėrę rezultatą savo naudai – 45:46.

Kova taškas į tašką vyko iki pat paskutinės minutės, bet svarbiausiu metu kertinius metimus geriau smaigstė atvykėliai iš Prancūzijos, o jų pergalę įtvirtino penkias baudas iš šešių realizavęs Aamiras Simmsas.

Primename, kad panevėžiečiai reguliariajame sezone „Kalnapilio“ arenoje klupo labai retai – vos du sykius per 9 turus (7-2). Pagal šį rodiklį jie nusileido tik keturioms turnyro komandoms – Las Palmaso „Gran Canaria“ (9-0), Slobožanskės „Prometej“, Badalonos „Joventut“ ir Tel Avivo „Hapoel“ (visos trys po 8-1).

Europos taurės ketvirtfinalyje „Basketball“ susitiks su „Gran Canaria“, kuri 72:66 įveikė Bursos „Frutti Extra“ vyrukus.

Namų aikštelės pranašumą panevėžiečiai įgijo finišuodami ketvirtoje A grupės vietoje, o paryžiečiai B grupėje liko penkti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)