Lietuviai antrą dieną iš eilės šeimininkavo Espo „Metro“ arenoje. Nors rusų spurtas 10:0 antro kėlinio pradžioje pristabdė D. Adomaičio kariauną, ši laimėjo pirmą mačo dalį 43:35. O po pertraukos jau diktavo savo sąlygas aikštėje ir patys sumetė 14 taškų be atsako.

Tiesa, paskutiniame kėlinyje varžovai vėl buvo priartėję (71:63), tačiau į kovą grąžinti pagrindiniai žaidėjai neleido įsižiebti intrigai.

Rusijos priekinė linija buvo bejėgė prieš Domantą Sabonį, kuris dvigubą dublį surinko per pirmus du kėlinius (13 taškų ir 11 atkovotų kamuolių). Iki finalinės sirenos 23-ejų aukštaūgis suspėjo pelnyti 25 taškus ir atkovoti 13 atšokusių kamuolių.

Vis dėlto ne ką lėčiau pildėsi ir lietuvių klaidų statistika, jų neišvengė ir tas pats D. Sabonis, kartą pasiuntęs kamuolį tiesiog rusų vairininkui Sergejui Bazarevičiui į rankas.

D. Adomaičio pusiau rimtai, pusiau juokais prieš mačą nustatytą klaidų limitą (10) jo auklėtiniai išsėmė jau antram kėliniui įpusėjus, o iš viso suklydo 22 sykius.

„Pergalė džiugina, bet problemos niekur nedingo ir jau pradeda neraminti. Nors laimėjome, galima sakyti, užtikrintai, 22 klaidos – 20 dovanotų priešininkui taškų. Taip negali būti, treniruotėse turime pakeisti kai kuriuos dalykus ir pradėti dirbti kitaip“, – sakė D. Adomaitis.

Jis taip pat turėjo pastabų atsarginių suolui, kurio indėlis netenkino trenerio – ypač ginantis.

„Kai prasideda keitimai, mūsų žaidimo kreivė važiuoja žemyn. Čia atsakomybė tenka kiekvienam žaidėjui, kylančiam nuo suolo. Kiekvienas turi įnešti energijos ir, svarbiausia, nedaryti klaidų“, – pabrėžė specialistas.

Jis rezerve šįkart paliko Joną Valančiūną, kuris penktadienio rungtynėse su suomiais nikstelėjo koją ir sulaukė gydytojų rekomendacijų kelias dienas pailsėti nuo krepšinio. Neregistruoti taip pat buvo Žygimantas Janavičius ir Eimantas Bendžius.

Rusijos rinktinė dėl traumų verčiasi ir į pasaulio čempionatą keliaus be ryškiausių žvaigždžių: Aleksejaus Švedo, Timofejaus Mozgovo, Dmitrijaus Kulagino. Be to, šeštadienio susitikimui S. Bazarevičius neregistravo Joelio Bolomboy ir Michailo Kulagino.

Espe Lietuvos rinktinė išlygino savo pergalių ir pralaimėjimų balansą šiame kontrolinių rungtynių cikle – 3/3. Savo ruožtu, rusai patyrė vos antrą nesėkmę – netikėtai nusileidę Iranui, jie įveikė Jordaniją, Senegalą, Italiją ir Venesuelą.

– Ką konkrečiau ketinate daryti dėl nemažėjančio klaidų skaičiaus? – Krepšinis.lt paklausė D. Adomaičio

– Treniruotėse įvesime specialius pratimus: kaip perduoti kamuolį, kaip priimti ir taip toliau. Man neramu dėl to, jog pasaulio čempionate turėsime varžovus, kurios tikrai ginsis agresyviai, kaip šiandien tai darė rusų gynėjai.

Privalome labiau branginti kamuolį, negalime stropiai gintis 24 sekundes, o tuomet išmesti kamuolį bet kur. Tai – techninio broko ir asmeninės atsakomybės klausimas.

– Klaidos klaidomis, o kaip D. Sabonio baudų metimai? Šįvakar jis pataikė 11 iš 17.

– Neramina. Čia psichologija ir nieko daugiau. Treniruotėse jis pataiko viską, tikiu, kad pataikys ir rungtynėse.


– D. Sabonis ir Marius Grigonis kartu surinko 59 naudingumo balus. Kaip vertinate šiandienos lyderių žaidimą?

– Labai gerai. Jiems patogu žaisti kartu: vienas – dešiniarankis, kitas – kairiarankis. Daug situacijų buvo, kai tai išnaudojome, Marius labai gerai surasdavo Domantą. Džiugu, kad kiekvienose rungtynėse turime vis kitą lyderį, bet norėtųsi ir didesnio atsarginių indėlio, solidumo, ypač gynyboje. Paprasčiausiai turime tapti solidesnė komanda.

– Starto penketo žaidėjų šįvakar planavote laikyti aikštėje trumpiau?

– Ne, planavome įvairiais penketais pažaisti, išbandyti gynybą keičiantis dengiamaisiais. Žaidė tie, kurie gynėsi geriau.

– Ar jau priėmėte sprendimą dėl kito krepšininko, kuriam bus padėkota už darbą stovykloje?

– Manau, tai paskelbsime rytoj ryte.

– Kandidatų sąrašą dar reikia sutrumpinti trimis pavardėmis. Ar tie žaidėjai, kurie paliks rinktinę paskutiniai, bus ir pagrindiniai pretendentai sugrįžti traumų atveju?

– Manau, kad rinktumėmės iš šio penkioliktuko. Matote, kas dedasi aplinkui, kiek daug traumų kamuoja kitas komandas. Taigi, kiekvienas turi būti pasiruošęs, net ir tas, kuris bus išsiųstas iš rinktinės – mat gali prireikti grįžti (triskart spjauna per petį – Krepšinis.lt).

Primename, kad penktadienį Lietuvos rinktinė Espe sutriuškino varžybų šeimininkus suomius 87:46.

Trijų komandų kontrolinis turnyras Espe skirtas pažymėti Suomijos krepšinio 80-mečiui. Sekmadienį tarpusavyje dar sužais suomiai ir rusai – beje, būtent pastarieji paskutiniame atrankos ture užkirto kelią Suomijai į pasaulio čempionatą.

Kitą savaitę Lietuvos rinktinė keliaus į Pietų Korėją, kur trejomis rungtynėmis su šeimininkais, Angola ir Čekija užbaigs pasiruošimą planetos pirmenybėms.

Čempionatas Kinijoje startuos rugpjūčio 31 d., Lietuvos ekipa jį pradės H grupėje su Australija, Kanada ir Senegalu.

Rusija varžysis B grupėje su Argentina, Pietų Korėja ir Nigerija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)