„Paskutiniai švilpukai, paskutinė treniruotė, dar negaliu apibūdinti visų nuotaikų, bet norime užbaigti geromis nuotaikomis. Pasikartosiu – norime užbaigti turnyrą su pergale ir parodyti, kad tos vienos blogos rungtynės buvo atsitiktinumas. Apie tai ir kalbame su komanda“, – po treniruotės sakė K. Maksvytis.

Treniruotėje netrūko šypsenų ir geros nuotaikos – prieš palikdami salę visi žaidėjai ir treneriai išbandė laimę metant iš vidurio aikštės, o pataikė vienintelis Giedrius Žibėnas.

„Visi turėjo dalyvauti žaidime, o laimėjo netikėtas favoritas“, – paaiškino K. Maksvytis, kuris vienintelis iš trenerių štabo savo metimo vis dėlto neatliko.

„Tiek to, nenorėjau Giedriui gadinti dienos“, – šypsojosi Lietuvos rinktinės vairininkas.


Treneris pasidalino įžvalgomis apie paskutinius varžovus latvius.

„Mes Latviją pažadinome paskutinėse draugiškose rungtynėse. Po to jie netgi pakeitė žaidimą, pradėjo labiau žaisti su pataikančiais aukštaūgiais, tai pradėjo nešti rezultatą. Latviai nusipelnė žaisti dėl penktos vietos, nes laimėjo prieš tokias komandas kaip Ispanija ar Prancūzija.

Giedrius Žibėnas laimėjo metimo iš vidurio konkursą

Stebina Andrejus Gražulis – jis gali žaisti per dvi pozicijas, bet treneriai pastūmė jį į vidurio puolėjo poziciją. Tai duoda mobilumą gynyboje, o puolime išplečiama aikštė. Tai pastato varžovus į neįprastą padėtį.

Šiame čempionate abi Baltijos komandos demonstravo gerą krepšinį. Smagu.“

Penktadienį Vokietija pusfinalyje 113:111 pranoko JAV rinktinę. Dėl amerikiečių pralaimėjimo nenustebęs K. Maksvytis pastebėjo, ką vokiečiai pasiskolino iš Lietuvos.

„Jie bandė atakuoti tuos pačius taikinius, panašiai žaidė po krepšiu. Galbūt ir pasiėmė kažką iš mūsų. JAV nesėkmė nenustebino – jeigu mes nugalėjome, vadinasi, ir kiti gali įveikti.“

Finale treneris regi serbų triumfą.

„Abi komandos vertos, vokiečiai apskritai žaidžia be pralaimėjimų, o serbai labai gerai žaidžia pastaruoju metu. Aš šiek tiek statyčiau už serbus.“

K. Maksvytis interviu pabaigoje pasidalino ir savo nuomone apie naują „Žalgirio“ logotipą.

„Mačiau. Gera nuomonė, ginu „Žalgirio“ spalvas, ginu „Žalgirio“ logotipo spalvas. Negaliu kitaip sakyti“, – šyptelėjo treneris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)