Pergalingai B grupės rungtynes Tel Avive baigusi ir jau ketvirtadienį į Stambulą persikelianti Lietuvos nacionalinė ekipa jau žino savo būsimą oponentą aštuntfinalyje. Juo tapo graikai, lemiamas rungtynes dėl išlikimo su Lenkija užtikrintai laimėję 95:77 ir užėmę 4-ą A grupės vietą.

Aštuntfinalio dvikova Lietuva – Graikija – pati vėliausia iš pirmųjų keturių šeštadienio aštuntfinalio dvikovų. Mūšį dėl patekimo į ketvirtfinalį Dainiaus Adomaičio auklėtiniai pradės 21.30 val.

B grupėje pirmą vietą užėmę lietuviai nusileido Gruzijai (77:79), o vėliau įveikė Izraelį (88:73), Italiją (78:73), Ukrainą (94:62) ir Vokietiją (89:72).

Paskutiniu momentu į nuvažiuojantį kito etapo traukinį įšokę graikai A grupėje nugalėjo Islandiją (90:61), nusileido prancūzams (87:95), slovėnams (72:78), suomiams (77:89) ir išlikimo dvikovoje įveikė Lenkiją (95:77).

Visos šeštadienio aštuntfinalio rungtynės

12.30 val. Slovėnija – Ukraina

15.15 val. Vokietija – Prancūzija

18.45 val. Suomija – Italija

21.30 val. Lietuva – Graikija

Likusios aštuonios aštuntfinalio dalyvės paaiškės ketvirtadienį, po paskutinių C ir D grupių rungtynių.

C grupėje situacija gana aiški – ispanai yra pirmi, kroatai – antri. Juodkalnijos krepšininkai grupės varžybas užbaigs treti, jei paskutinėse rungtynėse įveiks rumunus, o vengrai galėtų pakilti į trečią vietą, jei netikėtai laimėtų prieš ispanus, o Juodkalnija savo dvikovą pralaimėtų.

D grupėje visiškai neaišku, kurioje pozicijoje po paskutinių rungtynių atsidurs visos keturios vietą aštuntfinalyje užsitikrinusios rinktinės. Rusija ir Latvija gali užimti visas vietas nuo pirmos iki ketvirtos, serbai – nuo pirmos iki trečios, o Turkijos krepšininkai – nuo antros iki ketvirtos.

Paskutinės C grupės rungtynės ketvirtadienį:

14.30 val. Čekija – Kroatija

17.15 val. Vengrija – Ispanija

20.45 val. Juodkalnija – Rumunija

Paskutinės D grupės rungtynės ketvirtadienį:

14.30 val. Rusija – Didžioji Britanija

17.15 val. Belgija – Serbija

20.45 val. Latvija – Turkija

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (91)