Net iš mėgėjų suburtos JAV rinktinės pasirodydavo sėkmingiau – du planetos čempionatus iš eilės amerikiečiai lieka be medalių pirmą sykį nuo 1967 metų.

Maniloje Steve‘o Kerro auklėtiniai patyrė tris pralaimėjimus – kaip ir 2004-ųjų Atėnų olimpinėse žaidynėse ar 2002-ųjų pasaulio čempionate.

Trečiuoju sekmadienio rungtynėse dėl trečios vietos pasirūpino kanadiečiai, 60 proc. savo sudėties subūrę iš tos pačios NBA lygos.

Pirmą medalį istorijoje iškovoję klevo lapo šalies atstovai laimėjo 127:118, o daugiau nei pusę įspūdingo jų taškų kraičio surinko vos du žaidėjai.

Etatinis lyderis Shai Gilgeous-Alexanderis sumetė 31 tašką. Dar labiau nesulaikomas buvo D. Brooksas – 39 taškai.

Bet ketvirto kėlinio pabaigoje būtent jis net nemėgino atitverti nuo krepšio prie baudos metimų linijos stovėjusio Mikalio Bridgeso – pastarasis specialiai atakavo netaikliai, tuomet pats atkovojo kamuolį, atšoko prie trijų taškų linijos ir paskutinę sekundę išplėšė pratęsimą.

Kažin kaip reikalai būtų susiklostę pastarajame kitu atveju, bet amerikiečiai pasaulio čempionatą baigė smarkiai nukraujavę – žaisti negalėjo susirgę Paolo Banchero, Jarenas Jacksonas ir Brandonas Ingramas. Anot S. Kerro, kai kurie kiti žaidėjai taip pat jautėsi prastai, Joshas Hartas dar išnaudojo asmeninių pražangų limitą.

Tad papildomų 5 min. amerikiečiai nebeatlaikė, kanadiečiai galėjo lengviau atsikvėpti, o juos treniruojantis NBA ispanas Jordi Fernandezas – įgnybti vakaro žvaigžde buvusiam D. Brooksui tik tarp eilučių.

„Taip būna, jeigu leidi Dillonui žaisti. Nemanau, kad įmanoma sužaisti geriau, jo pasirodymas buvo vertas naudingiausio turnyro žaidėjo prizo. Tik reikia išmokti atsitverti žmones po baudos metimo. Bet gera pamokas mokytis po pergalės“, – konstatavo specialistas.

Filipinų publika taip pat reikalavo MVP apdovanojimą įteikti į D. Brookso rankas, reikšdama savo nuostatas atitinkama skanduote po sėkmingų Hjustono „Rockets“ klubo atstovo epizodų.

„Tokių skanduočių girdėjau ir Džakartoje, malonu. Bet nieko nelaikau garantuotu. Pasaulis šiandien nesustoja judėjęs, ir aš nesu patenkintas mūsų rezultatu – kaip ir niekas šioje komandoje“, – teigė pats 27-erių krepšininkas.

Nors kanadiečius smarkiai nuliūdino Serbijai pralaimėtas pusfinalis, šviesos spindulėlis pasirodė kritus ir amerikiečiams.

„Neslėpsiu, dėl bronzos norėjome žaisti būtent su JAV. Apsidžiaugėme, kai vokiečiai juos įveikė. Komandos susirašinėjimo kanale parašiau žinutę: pasiruoškite, gavome, ko norėjome“, – atviravo D. Brooksas.

Neigiamo personažo įvaizdį NBA susikūręs krepšininkas taip pat pasakojo, jog tai padarė kopijuodamas Kobe Bryantą.

„Jis aikštėje pavirsdavo Juodąją mamba. Bet nulipęs nuo parketo esu visiškai kitas žmogus – mylintis pasaulį ir rūpestingas“, – dėstė D. Brooksas.

Tuo metu Domanto Sabonio atstovaujamo Sakramento „Kings“ klubo trenerių štabe dirbantis J. Fernandezas, kalbai pakrypus apie NBA, apgailestavo, jog pajėgiausioje planetos lygoje mažai kam rūpės iš Manilos vežamas laimikis.

„Grįžę į NBA neturėsime su kuo pasikalbėti apie tai, kaip pelnėme šį medalį: niekas ten mūsų paprasčiausiai nesupras, nes nežino, ką turėjome dėl jo išgyventi. Tik susitikę tarpusavyje galėsime prisiminti, kiek daug vargo pareikalavo ir koks svarus yra šis laimėjimas“, – pastebėjo 40-metis specialistas.

Jis taip pat dėkojo komandos konsultantui Davidui Blattui, kurį vadino savo „angelu“, ir pabrėžė, jog pasaulio čempionate žaidę Kanados krepšininkai turės pirmenybę renkant sudėtį kitų metų Paryžiaus olimpiadai.

Primename, kad pasaulio čempionatą sekmadienį vainikuoja Serbijos ir Vokietijos akistata dėl titulo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją