Po šios latvių pergalės tapo aišku, kad iš H grupės į aštuntfinalio etapą keliaus po dvejas pirmas rungtynes laimėjusios Latvijos ir Kanados rinktinės.

Prancūzijai kartu su Libanu teks kovoti turnyre dėl 17–32 vietų.

Ilgą laiką atsilikę nuo prancūzų, ketvirtame kėlinyje latviai išrikiavo aikštės gynybą, kuri gerokai sutrikdė olimpinius ir Europos vicečempionus. Likus žaisti 40 sek. komandas skyrė tik 1 taškas (85:86). O tuomet žalgirietis Rolandas Šmitas baudų metimais galų gale persvėrė rezultatą (87:86).

Po nesėkmingos prancūzų atakos dar vieną baudos metimą realizavo Artūras Žagaras, o paskutinis Vincento Collet'o auklėtinių bandymas išsigelbėti taip pat buvo nesėkmingas.

Dar praėjusį sezoną Kėdainių „Nevėžiui“ atstovavęs 23-ejų A. Žagaras buvo latvių ekipos vedlys į pergalę. Gynėjas per 30 min. pelnė 22 taškus (5/6 dvit., 3/5 trit., 3/9 baud.) ir atliko 5 rezultatyvius perdavimus.

R. Šmitas pridėjo 20 (6/7 dvit., 2/3 trit., 2/2 baud.), Davis Bertanis – 15, o Kristapas Zorikas – 13 taškų.

Prancūzai pralaimėjo nepaisant to, kad po pirmųjų dviejų kėlinių buvo realizavę 10 iš 14 tritaškių, o mačą pabaigė įspūdingai: tolimųjų metimų pataikymas – 52 proc. (14/27).

27 taškus jiems pelnė Evanas Fournier (4/7 trit.), 18 pridėjo Guerschonas Yabuselle'as, 13 – Nicolas Batumas.

Latvių tritaškių pataikymas taip pat buvo aukštas – 40 proc. (14/35). Italo Luca Banchi treniruojami Lietuvos kaimynai klydo rečiau nei prancūzai (atitinkamai 14 ir 20 prarastų kamuolių).

Rungtynėse netrūko ir labai karštų emocijų. Jų nesuvaldęs ketvirtame kėlinyje iš aikštės už antrą techninę pražangą buvo išvytas vienas prancūzų lyderių Nando De Colo. Iki to momento patyręs gynėjas buvo atlikęs 8 rezultatyvius perdavimus, tačiau pelnytais taškais šį vakarą Indonezijoje jis nepasižymėjo.

Primename, kad kitose grupės rungtynėse sekmadienį Kanados rinktinė (2/0) be gailesčio 128:73 sutriuškino Libaną (0/2).

Paskutiniame šios grupės varžybų ture antradienį Latvija žais su Kanada, o Prancūzija susitiks su Libanu.

Vienais iš čempionato favoritų laikyti prancūzai Džakartoje kol kas apskritai lieka be pergalių. Pirmose turnyro rungtynėse jie beviltiškai 65:95 nusileido Kanadai, ji su latviais antradienį varžysis dėl pirmosios vietos grupėje.

Antrame varžybų etape latviai ir kanadiečiai stos į kovą su dviem geriausiomis G grupės komandomis. Joje varžosi Ispanija, Brazilija, Dramblio Kaulo Krantas ir Iranas.

Primename, kad Latvijos rinktinė čempionate turi verstis be traumuoto, bet kartu su komanda kovas Džakartoje stebinčio savo lyderio Kristapo Porzingio. Čempionato išvakarėse paskutinėse kontrolinėse rungtynėse latviai 69:93 neprilygo Lietuvos krepšininkams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)