Lietuviai varžovus palaužė 88:78 ir į savo sąskaitą planetos pirmenybių atrankoje įsirašė 6-ą pergalę. Kartu tai buvo geras jėgų išbandymas prieš kitą savaitę prasidėsiantį Europos čempionatą, kuriame su tais pačiais vengrais lietuviai susitiks rugsėjo 6-ą.

„Sunkios rungtynės, labai blogai pradėjome, gynyboje – pasikartojančios klaidos, koncentracijos stoka, varžovų analizės detalių pamiršimas.

Jei buvo akcentuota, kad varžovas mėgsta veržtis pro kairę pusę, tai tą ir leidome daryti.

Manau, jei nuo pat pradžių būtume su vengrais susitvarkę, neleidę jiems pajusti žaidimo, būtų kitoks rezultatas“, – iškart po dvikovos kalbėjo 32-ejų M. Kuzminskas.

„Kita vertus, pergalė yra pergalė, tai džiugina. Manau, mums ir reikėjo tokių sunkesniu rungtynių, kuriose intriga ir įtampa tvyrojo iki paskutinės minutės, dar varžovų aikštėje.

Viliuosi, visai į naudą bus tokios įtampėlės nestokojusios rungtynės“, – svarstė vyriausias rinktinės krepšininkas.

„Panašią akistatą komanda turėjo be manęs Ispanijoje. Pasikartosiu, manau, labai gerai prieš Eurobasket startą sužaisti tokio pobūdžio rungtynes, su varžovų sirgaliais, kurie tau už nugaros šneka nesąmones, nes namie rungtyniauti visada yra lengviau ir paprasčiau“, – tvirtino puolėjas.

Lietuvos rinktinė beveik nuolat pirmavo, diktavo rungtynių tempą, ne kartą buvo atitrūkusi per kelis metimus, tačiau nepavykdavo rimčiau pabėgti nuo vengrų ir juos galutinai palaužti.

„Tą treneris akcentavo per vieną minutės pertraukėlę. Varžovai vis sugrįždavo į rungtynes, dar neturime žudiko instinkto, jog galėtume atitrūkti 15-20 taškų ir ramiai užbaigti dvikovą“, – pažymėjo M. Kuzminskas.

Vengrų gretose išsiskyrė lyderis Adamas Hanga, pelnęs 21 tašką ir surinkęs 18 naudingumo balų.

„Nesustabdėme jo stipriųjų pusių, neapsigynėme prieš jį taip, kaip tarėmės prieš dvikovą“, – tvirtino puolėjas.

Tik pačioje rungtynių pabaigoje per paskutinę minutę lietuviai pabėgo dviženkle persvara nuo vengrų, kurie vis lipo ant kulnų Kazio Maksvyčio auklėtiniams.

„Manau, turime geresnės kokybės, aukštesnio meistriškumo, labiau patyrusių žaidėjų, tai leido mums iškovoti pergalę“, – teigė M. Kuzminskas.

Pats krepšininkas žaidė beveik 18 minučių, buvo naudingiausias (13 naud. b.) ir rezultatyviausias tarp krepšininkų (14 taškų, 3/5 dvit., 2/3 trit., 2/2 baud.), kilusių nuo atsarginių suolo.

„Pats jaučiuosi tikrai gerai, truputį kojos sunkios, bet su kiekviena diena bus tik geriau“, – vylėsi puolėjas.

Ant parketo nebuvo minutės, jog aikštėje nežaistų Domantas Sabonis ar Jonas Valančiūnas, dažnai jie kovojo kartu petys į petį.

„Tai trenerių sprendimas pagal varžovus kiek aikštėje laikyti vieną ar kitą aukštaūgį. Akivaizdu, jog abiejų bokštų duetas prie kai kurių varžovų veikia nepriekaištingai. Kai varžovų gretose priekinė linija stipresnė, tuomet ta baudos aikštelė šiek tiek užsikemša. Tai trenerių taktiniai manevrai“, – pažymėjo M. Kuzminskas.

Vasarį palikęs Sankt Peterburgo „Zenit“ gretas, pats krepšininkas vis dar neturintis klubo.

„Manau, didžioji dalis gerų vietų jau užpildyta. Savo kai kuriuos geriausius pasiūlymus jau pražiopsojau, gal per gerai norėjau ar kažkas tokio, gal kažkur netiko sąlygos, nes noriu keliauti su šeimyna, nenoriu vykti bet kur.

Dabar esu nusiteikęs laukti, kol kažkas norės pasistiprinti. Koncentruojuosi dabar tik į Europos čempionatą. Jei man būtų 25 metai, galvočiau kitaip, bet dabar suprantu savo padėtį rinkoje“, – tvirtino M. Kuzminskas.


Trečiadienį pasaulio čempionato atrankos varžybų „langą“ Lietuvos krepšinio rinktinė pradėjo be vis dar traumuoto puolėjo Eigirdo Žukausko, kuris praėjusią savaitę susižeidė koją.

13 žaidėjų savo dispozicijoje turintis Kazys Maksvytis jo rungtynėms neregistravo.

Standings provided by SofaScore LiveScore


Pasaulio čempionato atrankos varžybų K grupėje taip pat žaidžia Prancūzijos, Juodkalnijos, Čekijos bei Bosnijos ir Hercegovinos krepšininkai.

Į pasaulio čempionatą pateks trys geriausios grupės komandos. Su juodkalniečiais Lietuvos rinktinė susitiks rugpjūčio 27-osios vakarą Kaune. Lietuviams tai bus paskutinės rungtynės prieš 2022-ųjų Europos čempionatą.

Primename, kad ruošdamasi Europos čempionatui Lietuvos rinktinė sužaidė 7 kontrolines rungtynes ir visas jas laimėjo. Lietuviai po du kartus įveikė Estiją, Suomiją ir Ispaniją, sykį – Nyderlandus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)