L. Dončičius per 36 min. pelnė 35 taškus (7/15 dvitaškiai, 4/10 tritaškiai, 9/10 baudos), atkovojo 5 kamuolius, atliko 5 rezultatyvius perdavimus ir surinko 33 naudingumo balus.

„Gal daug kas ir kalbėjo, kad mums šiose rungtynėse bus lengva, bet mes žinojome, kad nebus. Belgai puikiai žaidžia puolime, bet ketvirtas kėlinys buvo lemiamas. Belgai parodė kovingą, kietą krepšinį, tačiau pabaigoje mes buvome geresni“, – sakė L. Dončičius.

L. Dončičius tapo pirmuoju krepšininku per paskutinius 30 metų, Eurobasket finaliniame etape per trejas rungtynes paeiliui sumetęs 30 ir daugiau taškų.

Dar grupės rungtynėse Kelne vokiečiams Luka atseikėjo 36, o prancūzams – net 47 taškus.

Taigi, per paskutinius tris savo mačus šiame Europos čempionate Dalaso „Mavericks“ puolėjas kartu sudėjus surinko... 118 taškų.

Slovėnija: Luka Dončičius 35 (33 naud.b.), Klemenas Prepeličius 13, Mike;as Tobey 12, Goranas Dragičius 11, Vlatko Čančaras 8.

Belgija: Emmanuelis Lecomte 16, Pierre-Antoine Gillet 15, Jonathanas Tabu 9.

Slovėnai ketvirtfinalyje susigrums su Ukraina arba Lenkija.

Pirmoji į turnyro ketvirtfinalį prasibrovė Prancūzijos rinktinė, kuri dramatiškai po pratęsimo 87:86 nugalėjo turkus.

Aštuntfinalio etapą slovėnai pasiekė B grupėje užėmę pirmąją vietą (4 pergalės ir 1 pralaimėjimas), o Belgija A grupėje liko ketvirta (3 pergalės ir 2 pralaimėjimai).

Rungtynių eiga:

Jautį už ragų L. Dončičius paėmė nuo pat rungtynių pradžios – smeigė tris taiklius tritaškius iš eilės ir padėjo slovėnams surengti spurtą 16:5. Tiesa, starto jaudulį nusipurtę belgai tuoj priartėjo – 18:13.

Belgijos rinktinė tolimais šūviais panaikino skirtumą iki minimumo (20:19), vis dėlto slovėnai sugebėjo vėl atitrūkti. Po pirmo kėlinio Slovėnija pirmavo 24:19.

Belgai ir toliau kvėpavo varovams į nugaras (29:27), o slovėnai spurtavo tuomet, kai ant atsarginių žaidėjų suolo sėdo L. Dončičius. Daugiausiai brolių Dragičių ir Mike'o Tobey pastangomis skirtumas išaugo iki dviženklio – 37:27.

Aleksandro Sekuličiaus auklėtiniai kartais pamiršdavo gynybą, o tuo sėkmingai naudojosi belgai, kurie dar kartą sumažino skirtumą iki minimumo (42:41). Įpusėjus dvikovai Slovėnija po paskutinio G. Dragičiaus metimo buvo priekyje 44:41.


Po didžiosios pertraukos slovėnai vėl pamėgino atitrūkti – 48:41. L. Dončičius buvo sėkmingai stabdomas ir belgai netrukus vėl lipo varžovams ant kulnų (48:46).

Žaidimo gijas po truputį į savo rankas perėmęs L. Dončičius arba provokavo varžovų pražangas ir stojo prie baudų metimo linijos, arba pelnydavo taškus po prasiveržimo (57:50).

Belgai taikė tą pačią strategiją pernelyg toli nepaleisti varžovų į priekį ir, galbūt, pamėginti rungtynių pabaigoje iškovoti pergalę. Po trijų kėlinių slovėnai pirmavo 63:60.

Užsivedę belgai pelnė 4 taškus iš eilės ir pirmą kartą rungtynėse persvėrė rezultatą savo naudai (63:64). Gerokai supykęs L. Dončičius ėmėsi tempti pasimetusią rinktinę ant savo pečių. Įpusėjus ketvirčiui slovėnai susikrovė dviženklę taškų persvarą (75:65).

Klemeno Prepeličiaus trys baudų metimai ir nesportinė belgų puolėjo pražanga prieš L. Dončičių leido slovėnams ramiau atsikvėpti – 80:65. Dvikovos baigtis praktiškai buvo nulemta, slovėnai kontroliavo žaidimo eigą iki pat rungtynių pabaigos.

Visos Europos čempionato aštuntfinalio poros:

Šeštadienis

13 val. Turkija – Prancūzija 86:87 po pratęsimo

15.45 val. Slovėnija – Belgija 88:72

19 val. Vokietija – Juodkalnija

21. 45 val. Lietuva – Ispanija

Sekmadienis

13 val. Ukraina – Lenkija

15.45 val. Suomija – Kroatija

19 val. Serbija – Italija

21.45 val. Graikija – Čekija

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją