Pasaulio čempionato atrankos kovoje su Vengrija lietuviai varžovus svečiuose palaužė 88:78. Pats D. Sabonis su JV buvo rezultatyviausi svečių gretose, abu pelnė po 17 taškų ir leido Lietuvai be nuostolių pradėti antrą planetos pirmenybių atrankos etapą.

„Sunki pergalė. Žinojome, jog varžovų gretose yra 2-3 gynėjai, galintys pataikyti sudėtingus metimus.

Taip pat buvo aišku, jog mūsų laukia sausakimšos sirgalių tribūnos ir triukšmas. Dvikovos pabaigoje privalėjome gerinti gynybą ir išpildyti savo derinius“, – teigė 26-erių D. Sabonis.

„Turėjome dėmesį kreipti į prieš dvikovą pateiktą informaciją apie varžovų stiprybes, kas, kaip mėgsta žaisti ir panašiai.

Po kelių tikslių vengrų gynėjų metimų tapo sunku juos sulaikyti. Per pertrauką strategas akcentavo gynybą, turėjome ją gerinti, nes puolime, panašu, viskas buvo gerai“, – kalbėjo už Atlanto Sakramento „Kings“ atstovaujantis vidurio puolėjas.

Jis puolime labai sėkmingai randa bendrą kalbą su Roku Jokubaičiu sužaidžiant derinius du prieš du.

„Po kiekvienų rungtynių vis labiau tie ryšiai ant parketo stiprėja ir gerėja tas susižaidimas.

Jis įkerta į baudos aikštelę, turi galimybę atmesti kamuolį laisvesniam komandos draugui. Kiti taip pat turi būti pasiruošę tokioms situacijoms ir laukti perdavimo“, – kalbėjo D. Sabonis, šįkart aikštėje praleidęs beveik 29 minutes (28:29 min.). Didžiąją laiko dalį aikštėje Domantas rungtyniavo greta J. Valančiūno.

„Mums gerai sekėsi, abiem patinka kartu žaisti. Manau, komandai į naudą, kai kartu žaidžiame ar bent vienas iš mūsų lieka ant parketo“, – tvirtino D. Sabonis.

Domantas Sabonis

Vengrus palaikė apie 3000 sirgalių, kurie nedidelėje „Savaria“ arenoje kūrė gerą atmosferą.

„Kaip žaidėjui, žinoma, patinka rungtyniauti prie triukšmingų tribūnų. Jaudulio nesijautė, visi buvome užsivedę. Smagu žaisti tokioje atmosferoje, bet turėjome anksčiau „uždaryti“ rungtynes“, – neslepia D. Sabonis.

Anot jo, likus vienam mačui iki Europos krepšinio čempionato nacionalinei komandai dar reiktų daug ką tobulinti.

„Analizuosime tas rungtynes, dar turėsime kelias treniruotes. Ką labiausiai reiktų gerinti? Viską, visuose aspektuose turime būti geresni“, – įsitikinęs aukštaūgis.

Jis labai gerai įvertino rinktinėje debiutavusio Kristupo Žemaičio įsiliejimą į nacionalinę komandą.

„Tai kalbantis gynėjas, padedantis aikštėje kiekvienam atsidurti reikiamoje vietoje, mums tai labai naudinga“, – tvirtino D. Sabonis, pats aikštėje nevengiantis kalbėtis su komandos draugais aikštėje.

„Privalome kalbėtis, ypač gynyboje, kuo daugiau komunikuosime tarpusavyje, tuo bus lengviau aikštėje“, – mano aukštaūgis.

„Bendrai kalbant, į naudą, kad turėjome tokias rungtynes, nes Europos čempionate tikrai lengva nebus, privalome susikaupti“, – įspėjo D. Sabonis.


Trečiadienį pasaulio čempionato atrankos varžybų „langą“ Lietuvos krepšinio rinktinė pradėjo be vis dar traumuoto puolėjo Eigirdo Žukausko, kuris praėjusią savaitę susižeidė koją.

13 žaidėjų savo dispozicijoje turintis Kazys Maksvytis jo rungtynėms neregistravo.

Standings provided by SofaScore LiveScore


Pasaulio čempionato atrankos varžybų K grupėje taip pat žaidžia Prancūzijos, Juodkalnijos, Čekijos bei Bosnijos ir Hercegovinos krepšininkai.

Į pasaulio čempionatą pateks trys geriausios grupės komandos. Su juodkalniečiais Lietuvos rinktinė susitiks rugpjūčio 27-osios vakarą Kaune. Lietuviams tai bus paskutinės rungtynės prieš 2022-ųjų Europos čempionatą.

Primename, kad ruošdamasi Europos čempionatui Lietuvos rinktinė sužaidė 7 kontrolines rungtynes ir visas jas laimėjo. Lietuviai po du kartus įveikė Estiją, Suomiją ir Ispaniją, sykį – Nyderlandus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją