Lietuvos gerbėjų „Lanxess“ arenoje šeštadienį buvo tiek pat, kiek spynų ant Reino krantus jungiančio Hohencolernų tilto turėklų – kadaise Kelnas vienas pirmųjų Europoje pasidavė tokiai amžinos meilės išraiškos madai.

Po rungtynių su prancūzais į Vokietiją sugužėjusių sirgalių meilė veikiausiai niekur neišgaravo.

Tačiau vaisinga ji vėl nebuvo: aršios kautynės baigėsi antru lietuvių pralaimėjimu Europos čempionate. Nors pradžia atrodė labai viltingai.

Pirmame kėlinyje žibėjo R. Jokubaitis, ir pats griaudamas Thomas Heurtelio gynybą bei nusiųsdamas šį didžiajai mačo daliai ant atsarginių suolo, ir maitindamasis kamuoliais komandos draugus.

Prancūzai tiesiog nesusigaudė, iš kur ateis paskutinis smūgis – jau per pirmas 5 min. taškais pasižymėjo visas lietuvių starto penketas, suteikęs pranašumą 18:6.

Varžovų entuziazmą prigesino po keitimų į aikštę mesti Moustapha Fallas ir Andrew Albicy, subalansavę prancūzų penketą, puikiai neįprastoje sunkiojo krašto puolėjo pozicijoje apsipratęs Vincentas Poirier bei pagrindinio darbo ėmęsis Evanas Fournier.

Niujorko „Knicks“ klubo gynėjas negailestingai draskė gynybą žaisdamas ir vienas prieš vieną, ir du prieš du – po dviejų kėlinių jo sąskaitoje jau buvo 18 taškų.

Lietuvos gretose iniciatyvą rodė Marius Grigonis, bet 24 min. Vincento Collet auklėtiniai galiausiai pirmą sykį išsiveržė į priekį. Užvirė artima kova, kurioje vėl nepamainomas buvo E. Fournier, negana to, lietuviai lemiamu metu patys klydo.

„Net nežinau, kiek klaidų padarėme, E. Fournier kaip mėtė, taip ir mėtė visas rungtynes. Bet šiaip gynyboje darbavomės neblogai, jis vienas tik bėdų kėlė. Mes patys durnų klaidų pridarėme.

Labai liūdna, nors noro buvo, visko buvo. Nemanau, kad čempionate yra geresnių už slovėnus ar prancūzus, o mes su jais žaidėme lygiai. Bet atrodo, kad patys netikime, jog galime nugalėti. Pirmavome ir prieš vienus, ir prieš kitus, bet turbūt neturime laimėtojų mentaliteto. Komplikuojame savo situaciją – reikia ryt prieš vokiečius laimėti, nėra kur trauktis. Žaisime anksti, yra reikalų, aišku, nuovargis jausis. Bet jis bus padėtas į šalį – viską lems širdys. Reikia pergalės, nėra kitos išeities“, – sunkiai rinkdamas žodžius komentavo R. Jokubaitis.

Jam pačiam antrosios rungtynės buvo kur kas geresnės nei debiutinės Europos čempionate.

Į Prancūzijos krepšį 21-erių atakų organizatorius per 28 min. sumetė 14 taškų, atliko 5 rezultatyvius perdavimus, atkovojo 4 kamuolius.

Palyginimui, mače su Slovėnija jis tepelnė 2 taškus ir tiek pat naudingumo balų.

R. Jokubaitis neslėpė bent jau šiuo aspektu pasijutęs kiek geriau.

„Aišku, geresnis mačas įpučia pasitikėjimo, nes po pirmų rungtynių turbūt žmonės mane jau į Regionų krepšinio lygą metė. Atsiribojau nuo socialinių erdvių, viską išjungiau. Susitvarkiau su tuo, bet pralaimėjome antrą kartą iš eilės... Solidumo dar trūksta, reikia visiems pasitempti, o man – ypač“, – savikritiškas buvo gynėjas.

Rungtynes stebėjo pilnutėlė „Lanxess“ arena – 18 tūkst. žiūrovų.

Oficialiuose turnyruose Lietuva pralaimėjo Prancūzijai ketvirtą kartą iš eilės – nesėkmių serija tęsiasi nuo 2013 metų Europos čempionato finalo.

Kitose šeštadienio B grupės rungtynėse Vokietija (2/0) nugalėjo Bosniją ir Hercegoviną (1/1) 92:82. Vakarą Kelne užbaigė Slovėnijos (2/0) pergalė rezultatu 103:88 prieš Vengriją (0/2), žaidusią be lyderio Adamo Hangos.

Sekmadienį, nuo 15.30 val., lietuviai stos į kovą su varžybų šeimininkais. Į atkrintamąsias varžybas pateks keturios stipriausios grupės komandos.

Primename, kad Europos čempionatą Kazio Maksvyčio auklėtiniai ketvirtadienį pradėjo pralaimėjimu titulą ginantiems slovėnams 85:92.

Standings provided by SofaScore LiveScore



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)