23-ejų metų Lietuvos krepšinio legendos Arvydo Sabonio sūnus FIBA filmavimo grupei teigė, kad nuo vaikystės norėjo žengti savo tėčio pėdomis ir apsivilkti Lietuvos rinktinės marškinėlius.

Anot Indianos „Pacers“ puolėjo, žaisti rinktinėje – ypatingas jausmas.

„Lietuva yra krepšinio šalis. Turbūt žinote, kad visi sako, jog krepšinis yra antra lietuvių religija. Turime nuostabius sirgalius. Jie visuomet būna rungtynėse, šaukia, palaiko mus. Nerealus jausmas, kai visa šalis tave palaiko“, – kalbėjo D. Sabonis.

„Pirmą kartą apsivilkti Lietuvos rinktinės marškinėlius buvo nuostabu. Užaugau žiūrėdamas, kaip žaidžia mano tėtis. Nuo vaikystės norėjau sekti jo pėdomis ir žaisti rinktinėje – laimėti medalius, kovoti prieš kitas rinktines. Ir užnugaryje turėti nuostabų palaikymą. Pirmą kartą ant krūtinės matyti užrašą Lietuva su 11 numeriu ir vilkėti Sabonio marškinėlius buvo ypatingas jausmas“, – tvirtino Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse su Lietuvos rinktinės apranga debiutavęs aukštaūgis.

Mes metame daug tritaškių, bet visada žaidžiame „teisingą“ krepšinį: gynyba, agresyvumas, mes visada kovosime. Galbūt tai ir nėra gražu, bet dienos pabaigoje mes esame atlikę savo darbą, ir dėl to kitos šalys mus vertina.

Visi sako: būkite atsargus su Lietuva, nes jie žino, kaip žaisti krepšinį“, – dėstė D. Sabonis, pažymėjęs, kad laukia nepaprastai įdomaus čempionato Kinijoje.

Planetos pirmenybės prasidės rugpjūčio 31 d. Jas lietuviai pradės vienoje iš pajėgiausių grupių kartu su Australija, Senegalu ir Kanada.

Į stovyklą Palangoje Lietuvos krepšininkai susiburs liepos 22 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)