Dvikovos eiga ir rezultatas priminė ketvirtfinalio rungtynes su Lietuva, tuomet serbai įpusėjus mačui pirmavo 49:38.

Kanada pirmavo tik trumpą atkarpą pirmo kėlinio viduryje (13:10). Serbai spurtavo 11:0 ir įgijo dviženklę persvarą (21:10).

Svetislavo Pešičiaus auklėtiniai puikiai išsprendė Kanados lyderio Shai Gilgoeus-Alexanderio klausimą, kuris iki pertraukos praktiškai liko nepastebimas aikštėje. Iki pertraukos Kanados vedlys savo sąskaitoje turėjo vos 5 taškus.

Po pertraukos trečiame kėlinyje kurį laiką komandos keitėsi taškais ir ekipas skyrė 7-9 taškai.

Vanja Marinkovičiaus tritaškis prieš pat lemiamą kėlinį Kanadai virto dūriu į paširdžius: po trijų kėlinių serbai pirmavo 75:63.

Lemiamame ketvirtyje sužaidus 2 min. po Aleksa Avramovičiaus ir Marko Guduričiaus taškų serbai nutolo 82:65.

Kanadiečiai įpusėjus kėliniui sumažino skirtumą iki 10-ies taškų (86:76), bet 5 paeiliui B. Bogdanovičiaus taškai iš esmės dėjo tašką dvikovoje (91:76). Į bet kokius Kanados bandymus serbai rado savo atsakymus ir pasiekė solidžią pergalę – 95:86.

Serbija: Bogdanas Bogdanovičius 23, Nikola Milutinovas ir Ognjenas Dobričius po 16, Marko Guduričius 12, Aleksa Avramovičius 10 taškų.

Kanada: RJ Barrettas 23, Dillonas Brooksas 16, Shai Gilgeous-Alexander 15 (9 rez.p., 22 naud.b.), Nickeil Alexander-Walker 10, Kelly Olynyk 9 taškai.

Statistika




Pakeliui pusfinalio link Serbija B grupėje iškovojo tris pergales, tačiau antrame etape nusileido italams ir ketvirtfinalį pasiekė iš J grupės 2 pozicijos.

Ketvirtfinalyje serbai 87:68 nepaliko vilčių lietuviams, kurie iki tol žengė be nuostolių įskaitant pergalę prieš JAV.

Kanadiečiai H grupėje lengvai susitvarkė su prancūzais, Libanu ir latviais, antrame etape netikėtai nusileido brazilams bei iš turnyro pašalino titulą gynusius ispanus.

Ketvirtfinalyje kanadiečiai 100:89 nuliūdino Luka Dončičiaus kompaniją.

Pasaulio čempionato finalas – sekmadienį 15:40 val., kova dėl bronzos – sekmadienį 11:30 val.

Šeštadienį lietuviai dėl penktos vietos kovos su Latvija, o slovėnai dėl septintos pozicijos konkuruos su Italija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)