Ketvirtadienio vakarą Kelne lietuviai čempionatą pradėjo pralaimėjimu slovėnams (85:92), o prancūzai neatlaikė sausakimšos „Lanxess“ arenos šeimininkų spaudimo ir nusileido vokiečiams 63:76.

Apskritai tai buvo jau antras prancūzų pralaimėjimas paeiliui – praėjusį savaitgalį pasaulio čempionato atrankoje prancūzai neatsilaikė ir prieš Bosnijos ir Hercegovinos krepšininkus, su kuriais taip pat teks susitikti Europos čempionato grupėje.

Nepaisant to, nuotaika Prancūzijos rinktinės gretose kol kas – optimistinė. Kaip pažymi R. Gobertas, komanda dar tik įsibėgėja – čempionatas ilgas, o pradėti rungtynes itin pajėgioje grupėje – naudinga.

„Žinote, vakar laimėti galėjo tiek slovėnai, tiek lietuviai. Aš maniau, kad laimės Lietuva, bet paskutines minutes varžovai sužaidė geriau. Tai tik parodo, kokio aukšto lygio yra ši grupė, kad rungtynių metu svarbi kiekviena ataka. Aš manau, kad pradėti čempionatą tokioje kompanijoje yra gerai, nors ir sunku – čia turime 3-4 komandas, kurios keliaus bent jau iki ketvirtfinalio”, – prognozavo 216 cm ūgio vidurio puolėjas.

Savo pačių pralaimėjimo vokiečiams R. Gobertas irgi visiškai nesureikšmino.

„Vokiečiai labai agresyviai žaidė gynyboje, o mes pernelyg daug klydome. Gindamiesi taip pat nežibėjome, bet turnyras yra ilgas – mes vis norime gerinti savo žaidimą, ką bandysime daryti jau rytoj“, – šyptelėjo prancūzas.

NBA lygoje 2013-ųjų žaidžiantis aukštaūgis akis į akį ne kartą susidūrė tiek su Jonu Valančiūnu, tiek su Domantu Saboniu, tačiau paprašytas prisiminti kokį įsimintinesnį faktą apie tarpusavio dvikovas, kalbą suko kitur ir žarstė aptakias frazes.


„Su Jonu vienas prieš kitą mes žaidžiame nuo 18 metų. Dabar jau užsiauginome barzdas. Jonas – geras krepšininkas, manau jis dar sėkmingiau žaidžia nacionalinėje komandoje. Visada rimtas iššūkis kautis su juo, pajėgus vyrukas yra ir Domantas. Laukia rimtos dvikovos, mes visada grumiamės kietai ir man tai patinka“, – dėstė į Minesotos „Timberwolves“ iš Jutos „Jazz“ šiemet persikėlęs „centras“.

Paskutinį kartą Lietuvos ir Prancūzijos rinktinės tarpusavyje susitiko 2019-ųjų pasaulio čempionate Kinijoje, kur pergalę šventė R. Gobertas su tėvynainiais. Tuomet rungtynėse netrūko emocijų dėl teisėjavimo, karštų reakcijų, tačiau prancūzų žvaigždė nemano, kad tarp jo komandos ir lietuvių yra susiformavęs kažkoks ypatingas priešiškumas.

„Nemanau, kad čia kažkas specifinio. Tiesiog esame dvi komandos, kovojančios dėl medalių ir turinčios panašias ambicijas. Tai tikrai bus rimtas iššūkis“, – pažymėjo jis.

Savo ruožtu prancūzų strategas V. Collet pažymėjo, kad Lietuvos rinktinės branduolį sudaro vieni kitus labai gerai pažįstantys krepšininkai, o bandydamas prisiminti rinktinės naujoko pavardę prancūzas trumpam užsikirto ir paprašė pagalbos.

„Lietuva – pajėgi komanda, krepšininkai susižaidę, tačiau yra ir naujų išskirtinų, individualiai pajėgių žaidėjų. Kaip, pavyzdžiui... tas devintas numeris. Atsiprašau, kokia jo pavardė? Taip, Ignas Brazdeikis! Valančiūnas ir Sabonis – galinga jėga po krepšiu, gerai vakar sužaidė ir Lekavičius. Matyti, kad lietuviai yra geros formos – kad laimėtume, turime žaisti kur kas geriau nei su vokiečiais“, – tikino jis.

Paklaustas, kokios buvo pralaimėjimo vokiečiams priežastys, V. Collet išskyrė keletą niuansų.

„Itin prastai atrodėme puolime. Nesidalijome kamuoliu, išsidėstymas aikštėje buvo prastas, apsunkinęs žaidimą vienas prieš vieną. Turime daug individualiai pajėgių žmonių, bet vakar situacijos buvo labai nepalankios“, – teigė nuo 2009-ųjų savo šalies rinktinę treniruojantis prancūzas.

Jo vadovaujama nacionalinė ekipa Europos čempionate yra laimėjusi visų spalvų medalius, savo kraityje turi olimpinį sidabrą ir du pasaulio čempionato bronzos medalius.

Lietuviai ir prancūzai savo tarpusavio rungtynes šeštadienį pradės 18.45 val. Lietuvos laiku.

Sekmadienį Lietuvos rinktinė žais su Vokietija, antradienį – su Vengrija, trečiadienį – su Bosnijos ir Hercegovinos rinktine.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją