Jį sudaręs kroatų apžvalgininkas Igoris Curkovičius mano, kad Lietuvos rinktinė pasaulio čempionate turėtų įveikti pirmą etapą (H grupėje finišuoti 1 arba 2), tačiau iš antrosios naujai sudarytos grupės į ketvirtfinalio etapą mūsiškiai nebeiškops.

Lietuviams reitinge skirta 9-oji vieta. Taip prognozuojama, kad naujai sudarytoje antro etapo keturių komandų grupėje Dainiaus Adomaičio auklėtiniai liks treti.

„Lietuviai sugebės įveikti mirtininkų grupės barjerą, tačiau vėliau vėl greičiausiai turės kovoti kitoje panašaus pajėgumo grupėje su Prancūzija ir Vokietija, o tai yra tikrai sunku. Ironiška, kad 1-3 pasirengimo etapą pradėjusi Lietuva atrodė tikrai neblogai, net ir per visas trejas pralaimėtas rungtynes. Visgi vien tik žaisti gerai Kinijoje neužteks“, – rašo jis.

Pirmoji vieta reitinge skirta net ir praretėjusių gretų JAV rinktinei, antroji – Serbijai, trečioji – Graikijai.

Lietuvos rinktinės varžovė grupėje Australija reitinge gavo 6-ąją poziciją, Kanadai skirta 17-oji vieta, o Senegalui – tik 26-oji pozicija tarp visų 32 komandų.

Reitingas sudarytas atsižvelgiant ir į tai, su kokiomis komandomis grupės etapą įveikusioms rinktinėms teoriškai reikėtų susitikti tolimesniuose varžybų etapuose.

Primename, kad įveikusi pirmąjį grupės etapą antrajame Lietuvos rinktinė susikautų su komandomis, kurios prasibrovė į antrąjį etapą iš G grupės, kurioje žais Vokietija, Prancūzija, Dominikos Respublika ir Jordanija.

FIBA pajėgumo reitingas

1.JAV
2.Serbija
3.Graikija
4.Ispanija
5.Prancūzija
6.Australija
7.Argentina
8.Nigerija
9.Lietuva
10.Turkija
11.Italija
12.Vokietija
13.Brazilija
14.Lenkija
15.Kinija
16.Puerto Rikas
17.Kanada
18.Rusija
19.Filipinai
20.Juodkalnija
21.Čekija
22.Japonija
23.Iranas
24.Tunisas
25.Naujoji Zelandija
26.Senegalas
27.Venesuela
28.Dominikos Respublika
29.Angola
30.Pietų Korėja
31.Dramblio Kaulo Krantas
32.Jordanija

FIBA pasaulio krepšinio čempionato grupės

FIBA 2019 metų pasaulio čempionato H grupės rungtynių tvarkaraštis

Čempionato sistema

32 rinktinės burtų keliu suskirtytos į 8-ias grupes.

Pirmas dvi vietas užėmusios ekipos žengia į kitą etapą, kuriame 16 komandų vėl varžysis grupėse (I, J, K. L).

Į I pogrupį pateks A grupės stipriausios dvi komandos, kurios kovos su B grupės pirmas dvi vietas užėmusiomis rinktinėmis.

J pogrupyje susitiks C ir D grupės komandos, K pogrupį sudarys stipriausios E ir F grupių ekipos, L pogrupyje – G ir H grupių ekipos.

Į ketvirtfinalį pateks dvi stipriausios ekipos. Į pusfinalį nepatekusios komandos kovos dėl 5-8 vietų.

Į atkrintamąsias kovas nepatekusios komandos dėl 9-16 vietų nesivaržys ir jų pozicijos bus nustatytos pagal rezultatus antrame grupių etape.

Rinktinės, kurios pirmame grupių etape užims 3-4 vietas, turnyre tęs kovas dėl 17-32 vietų. Jos pateks į M (A ir B grupių 3-4 vietas užėmusios ekipos), N (C ir D), O (E ir F) ir P (G ir H) grupes ir susitiks su kitos grupės dviem komandomis.

Pagal užimtas pozicijas grupėje bus nustatomos jų galutinės vietos turnyre (grupėje pirmą vietą užėmusi komanda bus klasifikuojama 17-20 pozicijose, 2 vieta – 21-24 pozicijose ir t.t.).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (99)