Anksčiau NBA pauostęs Panevėžio „Lietkabelio“ naujokas ketvirtadienį buvo pastumtas nuo atsarginių suolo galo arčiau aikštės.

23-ejų dvimetrinis snaiperis žaidė 18 min. – daugiausiai šiame pasaulio čempionate – ir buvo vienas rezultatyviausių, pasižymėjęs 14 taškų.

Jo ekipa būsimoje galutinėje turnyro lentelėje žemyn stuktelėjo Slovėniją, nugalėjusi 100:84.

Anot D. Sirvydžio, tai – dalinė paguoda po Serbijai pralaimėto ketvirtfinalio.

„Tikrai nuėmė kartėlio – matote, veiduose atsirado šypsenų. Šiandien jau vėl mėgavomės krepšiniu, smagiai judėjo kamuolys, visi gavo progų pažaisti. Tikrai smagu laimėti“, – kalbėjo gynėjas.

Paklaustas apie savo paties žaidimą, D. Sirvydis tikino, jog kinkos nedrebėjo.

„Esu visada pasiruošęs, ne šiaip sau sportuoju visas vasaras“, – sakė krepšininkas.


Nors aikštėje jo laukė ir akistatos su bene ryškiausia čempionato žvaigžde Luka Dončičiumi. Beje, retai kada rungtynių metu lūpas ilgesniam laikui sučiaupiantis slovėnas sykį tiradą paleido ir D. Sirvydžio pusėn. Tik pastarasis teigė to nė nepastebėjęs.

„Nelabai klausausi aš – įsijungiu savo režimą, ir jokios kalbos manęs neišmuš iš vėžių. Bet šiaip smagu žaisti prieš tokį krepšininką. Ypač stebina jo ramybė, kaip jis mėgaujasi krepšiniu – šypsosi, matyti, kad trykšta pozityvumu. Reikia imti iš jo pavyzdį“, – atsiliepė D. Sirvydis.

Delfi paprašytas apibendrinti, kaip į pabaigą pakrypusios planetos pirmenybės atrodė naujoko akimis, jis ilgai nesvarstė.

„Manau, geras pasirodymas. Kol kas turime tik vieną pralaimėjimą, nors jis, aišku, buvo labai skaudus. Viską apibendrinant, tikrai neblogai, svarbiausia, kad visa komanda susijungė, jautėsi gera atmosfera. Žmonės mato, kaip mes mėgaujamės krepšiniu, ir kartu patys mėgaujasi žiūrėdami į mus“, – dėstė D. Sirvydis.


Primename, kad ketvirtfinaliuose Lietuva antradienį 68:87 neatsilaikė prieš Serbiją, tuo metu slovėnus diena vėliau 100:89 pranoko Kanada.

Per visą istoriją Lietuva ir Slovėnija oficialiose varžybose galynėjosi 13 kartų, iš jų aštuoni baigėsi palankiu lietuviams rezultatu. Tačiau slovėnai buvo laimėję abi pastarąsias akistatas – 2021 metų Tokijo olimpinių žaidynių atrankos turnyre ir praėjusių metų Europos čempionate.

Šeštadienį lietuviai dėl penktos vietos kovos su Latvija, o slovėnai dėl septintos pozicijos konkuruos su Italija. Šių komandų tarpusavio akistatą latviai ketvirtadienį laimėjo 87:82.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją