Nuo pirmųjų akimirkų mūsiškių atakų smaigalyje atsidurdavo Jonas Valančiūnas: 25-erių centras ir pats laužė NBA čempiono Zazos Pačulijos gynybą, ir buvo maitinamas idealiais perdavimais, ir dar sugebėdavo susirinkti kamuolius nuo gruzinų galvų.

Prie 8 iš 12 komandos taškų pelniusio JV pamažu ėmė prisidėti ir kiti rinktinės žaidėjai – po Manto Kalniečio tolimo šūvio lietuviai kiek truktelėjo į priekį (18:12).

Nors čia pat gruzinams ir pavyko atstatyti svarstykles, antro kėlinio pradžioje Edgaras Ulanovas pataikė dvitaškį, o M. Kalnietis ir Artūras Milaknis smeigė po tritaškį. Po šio spurto žaidimo ritmą pajutę mūsiškiai pirmą kartą sugebėjo susikrauti dviženklę persvarą (33:21).

Bet Gruzijos krepšininkai nė neketino nuleisti rankų ir pademonstravo kovingumą, kuriuo garsėja – žingsnis po žingsnio artėjo, kol po pertraukos, Zazai Pačulijai pataikius dvitaškį, įgijo pranašumą. D. Adomaitis nieko nelaukdamas saviškius sukvietė pasitarimui (40:42).

Nuo šios akimirkos svarstyklės svyravo tai į vienos, tai į kitos komandos pusę, todėl jau pirmame mače Lietuvos sirgaliams iki paskutinių akimirkų teko kramtyti nagus.

Ėmus tiksėti paskutinei minutei lietuviai turėjo dviejų taškų deficitą, bet patys prarado kamuolį, o Michaelas Dixonas likus žaisti 20 sek. juos pastatė į itin nepavydėtiną padėtį (74:78).

Visgi mūsiškiai dar turėjo progą išsigelbėti: Mindaugas Kuzminskas išprovokavo pražangą mesdamas iš toli ir, nors realizavo tik vieną baudos metimą, Jonas Mačiulis atkovojo kamuolį ir sugrąžino intrigą (77:78).

Gruzinams pataikius taip pat tik vieną baudą, J. Mačiulis su sirena spėjo paleisti tritaškį, kuris... skriejo pro šalį.

„Tokios rungtynės kiekvieną kartą bus svarbios ir svarbiausios. Jose yra svarbus kiekvienas taškas, kiekvienas momentas. Mes negalime tokiose rungtynėse padaryti penkias pražangas, nusiųsti varžovus prie baudų metimų ir leisti jiems įmesti devynis taškus už dyką. Negalime nesugebėti padaryti baudos turėdami bonusą ir ją padaryti metimo metu. Tokie maži dalykai ir lemia rungtynių pabaigas.

Čia turime susitvarkyti. Mažus dalykus reikia daryti gerai. Kitas dalykas – puolime susikūrę situacijas turime jas geriau išnaudoti“, – mačą vertino D. Adomaitis.

Galbūt tokios dramatiškos ir nebūtų buvę, tačiau itin svarbiu metu mūsiškiai patys pasikišo sau koją – nesutikę su teisėjo sprendimu pražangą skirti E. Ulanovui, atsarginiai žaidėjai pašoko iš savo vietų ir už per daug emocingą reakciją buvo nubausti technine pražanga.

Taip turėtas dviejų taškų pranašumas vos per vieną ataką virto trijų taškų deficitu (65:68).

„Turime kontroliuoti tokius dalykus. Aš kaip treneris, mes kaip žaidėjai, mes kaip komanda negalime gauti techninės pražangos, kai varžovai yra su kamuoliu. Jie įmetė penkis taškus iš eilės, o kiekvienas taškas ir kiekvienas momentas yra svarbus“, – epizodą, po kurio visą suolą nuramino vienu rankos mostu, prisiminė D. Adomaitis.

Gana klampioje grupėje startuoti nesėkme nebuvo mūsiškių svajonių scenarijus, tačiau dėl tokio starto Lietuvos rinktinės treneris pernelyg savęs ir savo auklėtinių nepliekė. Anot jo, reikia nuryti karčią piliulę ir judėti toliau.

„Čia yra ilga kelionė. Vienas pralaimėjimas negali psichologiškai sugniuždyti – darai išvadas, turi trumpą atmintį ir ruošiesi kitoms rungtynėms“, – pridėjo specialistas.

Dabar Lietuvos komandos laukia laisva diena, o antrą mačą ji žais vėlų šeštadienio vakarą prieš šeimininkus Izraelio krepšininkus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (193)