Trečiame ketvirtyje pradėjusį aukštyn kojomis Europos čempionato ketvirtfinalio eigą apvertusį spurtą 21:3, Italija turėjo idealią progą užbaigti pirmenybes prancūzams.

Tačiau ketvirto kėlinio pabaigoje rezultatyviausias ekipos žaidėjas Simone Fontecchio prametė abu baudų metimus, o kitoje aikštės pusėje Thomas Heurtelis pranėrė pro varžovų gynybą ir išlygino santykį. Pratęsime žingsneliu priekyje jau laikėsi Prancūzija, laimėjusi 93:85.

Italų stovykloje pasipylė atodūsiai, kuriuos kiek vėliau pakeitė šaižūs trenerio riksmai.

Pralaimėjimas 50-mečio išvakarėse impulsyviam specialistui, žaidėjo karjeros metais pravardžiuotam Atomine muse, kirto į paširdžius.

Iškart po rungtynių G. Pozzecco atrodė keistai pritilęs ir bendravimui su žiniasklaida skirtoje zonoje viena ranka braukė besitelkiančias ašaras.

Treneris plakė save dėl pratęsimo metu gautos techninės pražangos.

„Padariau klaidą, labai didelę klaidą. Mano darbas – susivaldyti, nors ir nėra lengva. Bet teisėjavimas? Kažkas turi keistis, kažkas tikrai turi teistis. Visi turi susėsti ir spręsti, ką daryti.

Aš krepšinyje esu nuo ketverių, o dabar man – 50 metų. Galiu pasitraukti kad ir rytoj. Labiausiai noriu, kad visi, kurie susiję, mylėtų krepšinį. Mylėtų žaidėjus, nes jie čia yra svarbiausi, ir juos būtina saugoti. O norint tai padaryti, reikia gerų teisėjų“, – kalbėjo G. Pozzecco.

Praėjus keliolikai minučių liūdesį vis labiau keitė įniršis – spaudos konferencijoje italas jau kėlė toną ir spjaudėsi ugnimi.

„Vienas prašymas. Kai rašysite apie šias rungtynes, parašykite tai, ką iš tiesų galvojate. Visi parašykite, visi – sąžiningai, pridėję ranką prie širdies. Mano žaidėjai atidavė viską, prašau, pasistenkite ir jūs. Nebijokite“, – įsiaudrinęs žurnalistus ragino „Squadra Azzurra“ strategas.

Jis pyko dėl epizodo ketvirto kėlinio pabaigoje, kuomet Marco Spissu buvo skirta techninė pražanga dėl tariamos vaidybos.

„Kam tada yra vaizdo peržiūros, jei jų nenaudoja? Kam, dėl smagumo? Kad dar vienas vaikinas gautų atlyginimą? Aš klausiu, kam? Kodėl teisėjas po rungtynių nespaudė man rankos? Kodėl? Per daug traumų, apie tai turime visi kalbėti“, – šaukė G. Pozzecco.

Jis užstojo 21 tašką pelniusį S. Fontecchio, kurio ranka sudrebėjo svarbiausiu metu.

„Bet kam gali atsitikti, visi gali pramesti. Pagalvokite, kiek metimų per gyvenimą prameta krepšininkas? Gal 5 tūkstančius? Tai – mūsų gyvenimas. Aš myliu Simone, jis žais NBA, pamatysite. Jis – kietas vyrukas, šiąnakt nemiegos, bet paskui atsigaus. Simone yra aiškus šio turnyro MVP“, – pareiškė G. Pozzecco.

Ir čia pat pavadino savo komandą geriausia Europos čempionate.

„Antroje rungtynių dalyje žaidėme neįtikėtinai, nuostabiai, nuostabiai, nuostabiai. Aš nė velnio nesirūpinu savo kailiu, bet dėl žaidėjų man skauda. Nuo pirmos pasirengimo čempionatui dienos mačiau, kaip jie kovoja kiekvieną sumautą sekundę. Mano nuomone, šiandien jie buvo verti pergalės, nes žaidė geriausią krepšinį šiame Europos čempionate“, – rėžė G. Pozzecco.

Italai paskutinę akimirką prieš turnyrą neteko traumą patyrusio potencialaus savo lyderio Danilo Gallinari ir liko be NBA žaidėjų.

Bet rinktinės senbuvis Luigi Datome tvirtino, jog žaidėjų atstovaujami klubai nėra pagrindinis dalykas tarptautiniame krepšinyje.

„Praeityje kažką laimėdavome net neturėdami NBA žaidėjų. Ir kai jų mūsų komandoje pagaliau atsirado, visi padarė klaidą: pagalvojo, kad dabar pergalės – jau kone garantuotos. Bet iš tiesų tai nieko nereiškia, kadangi NBA žaidėjų lygiai taip pat atsirado ir kitose komandose. Ne tai lemia. Nors mums čia ir trūko ūgio, raumenų, viduje turime kai ką svarbesnio.

Tereikėjo truputį sėkmės, kuri, regis, niekada nebūna mūsų pusėje. Labai labai skausminga. Bet skausmui praėjus, manau, kad vis tiek galėsime didžiuotis savimi: parodėme, kad galime varžytis ir tokiame lygyje“, – kalbėjo 34-erių veteranas, neatskleidęs, ar dar tęs karjerą rinktinėje.

Tuo metu Prancūzijos stovykloje taip pat skambėjo atodūsiai – tik palengvėjimo.

„Les Bleus“ panašiai išsigelbėjo ir aštuntfinalyje su Turkija, kai išplėšė pratęsimą du baudų metimus prametus Cedi Osmanui.

„Pirma turkų, o dabar italų geriausias žaidėjas prameta lemiamu metu – mums tikrai sekasi. Kita vertus, mes patys niekada nepasiduodame. Aš jau anksčiau sakiau, kad mūsų tikslas – auksas. Niekas nesikeičia“, – sakė 15 taškų pasižymėjęs Guerschonas Yabusele.

Rungtynių didvyriu tapęs Th. Heurtelis (20 taškų), priešingai, sulyginti prancūziškų dramų aštuntfinalyje ir ketvirtfinalyje nenorėjo.

„Šiandien parodėme daugiau charakterio nei prieš Turkiją, puikiai žaidėme pratęsime. Dabar tikslas – žengti į finalą ir žaisti dėl aukso medalių“, – teigė gynėjas.

Savo ruožtu, komandos strategas Vincentas Collet sutinka, jog jo auklėtiniams būtina pasitempti tikintis įvykdyti ambicingas užduotis.

„Iki šiol neblogai sužaidėme tik rungtynes su Lietuva pirmame etape. Jeigu nepagerinsime žaidimo, aukso nelaimėsime, tačiau šansą tai padaryti turime. Žinome, kad privalome žaisti geriau, bet vis dar esame gyvi, vis dar kovojame dėl medalių“, – pabrėžė specialistas.

Primename, kad paskutiniame Europos čempionato ketvirtfinalyje susitinka titulą ginanti Slovėnija ir išsišokėlė Lenkija – nugalėtojai ir stos prieš prancūzus.

Kitą pusfinalio porą sudarys Ispanija ir šeimininkė Vokietija. Kovos dėl vietos finale vyks penktadienį.

Prieš tai Prancūzija aštuntfinalyje po pratęsimo eliminavo Turkiją (87:86), Italija sensacingai uždarė duris Serbijai (94:86).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją