„Delfi TV“ vyr. prodiuserė Dalia Vaitkutė-Šiaulienė džiaugiasi, kad A. Valujavičius suteikė išskirtinę galimybę stebėti jo kelionę.

„Tai bus tarsi nuotykių serialas bei kelionių dokumentika. Aurimas perimetru apvažiuos dviračiu visą Naująją Zelandiją ir kasdien su mūsų žiūrovais dalinsis savo kelionės detalėmis, nuotykiais bei atradimais, – sako ji. – Naujoji Zelandija daugumai asocijuojasi su tolimu kraštu, mažai civilizuota sala, laukiniais žmonėmis ir tropiniu klimatu.

Dviejų salų valstybė, įsikūrusi Ramiajame vandenyne, turi visų žemynų kraštovaizdį – dykumas, ledynus, ugnikalnius, vandenyną, lygumas, tarpeklius, upes ir ežerus. Tiek visko aplankyti, patirti bei parodyti kitiems reikia laiko.“

„Man yra malonumas fiksuoti kelionę. Aišku, dingsta 2–3 valandos iš kiekvienos dienos, bet tai yra taip pat įdomu, kaip ir keliauti“, – priduria A. Valujavičius.

Aurimas dar prieš prasidedant iššūkiui Naujojoje Zelandijoje tikino, kad tam yra pasiruošęs.

„Ne veltui yra pasakymas, kad, kai išmoksti minti dviračiu, jau nebepamiršti, kaip tą daryti. Aš sportuoju, penkias dienas per savaitę einu į sporto salę ir taip fiziškai stiprėju. Po Atlanto buvau truputį išsitaškęs, nes buvo daug renginių, pranešimų, interviu ir nepavyko savęs sugriebti bei grįžti į formą.

Bet šiaip nereikės taip stengtis, kaip irkluojant, nes kelionė iš fizinės pusės bus kitokia, kas man yra priimtiniau, viskas aišku, gerai pažįstu savo organizmą. Kelionės pradžia būna sunkiausia, o paskui, kai įsivažiuoji, viskas tampa norma, nusistovi. Aišku, maršrutas nebus lengvas, – kalbėjo A. Valujavičius. – Didžiausias iššūkis gali būti kopimas su gidais į Kuko kalną, kuris yra aukščiausias Zelandijoje.“

Aurimas žada įveikti 8 tūkst. km per maždaug pusmetį apvažiuodamas šiaurinę ir pietinę salas. Anot jo, šis numatytas atstumas nėra didelis.

Aurimas Valujavičius

Keliautojas taip pat atskleidė, kad miegoti ketina palapinėje, o į parduotuvę pirkti maisto stoti planuoja kas maždaug dvi dienas tam, jog nereikėtų su savimi vežti didelio svorio.

Anot A. Valujavičiaus, Naujoji Zelandija negarsėja plėšriais gyvūnais, todėl jų Aurimas pernelyg nesigąsdina nepaisant to, kad kone visą laiką bus gamtoje. Visgi keliautojas išdavė, jog vienintelis dalykas, ko bijo – vorai.

Aurimo kelionę per „Delfi TV“ kasdien galėsite sekti nuo kovo 9 dienos – šeštadieniais ir sekmadieniais žiūrėkite 21 val., o darbo dienomis – 22 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)