Maoriai yra Naujosios Zelandijos tauta. Dar prieš čia atvykdamas, Aurimas buvo skaitęs, kad šią vietą yra būtina aplankyti ir pajausti maorių patirtį, kuri trunka 3–4 valandas.

„Bilietas nėra pigus – sumokėjau 260 Naujosios Zelandijos dolerių, kas yra apie 145 eurai. Tikiuosi, bus verta, daug kas rekomendavo“, – viename iš vaizdo įrašų pasakojo A. Valujavičius.

Aurimas savo vaizdo įraše įamžino dalį veiklų, kurias galima patirti ten lankantis. Įdomu, kad turistai gali ne tik stebėti pasirodymus, bet ir patys juose dalyvauti, įsitraukti į žaidimus.

„Judame nuo vieno namelio iki kito. Kiekvienas pastatas turi savo istoriją ir paskirtį“, – aiškino keliautojas.

Aurimas Valujavičius

Viena įspūdingiausių akimirkų – išvystas tradicinis haka šokis. Tiesa, anot Aurimo, daugeliui įprasta, kad jį dažniausiai šoka vyrai, o iš tikrųjų jis buvo sukurtas moterų.

„Davė ir vakarienę – patiekė mėsos, daržovių. Maistą nešė ir nešė, prisivalgiau, – šypsojosi A. Valujavičius. – Pabaigoje grįžtant vairuotojas dar padainavo, pajuokavo, labai smagus, iš karto nuotaiką visam autobusui pakėlė. Tikrai buvo įdomus šou.“

Kiek vėliau, baigęs montuoti vaizdo įrašą, Aurimas dar kartą pasidžiaugė, kad patirtis buvo įsimintina.

Išdaužė mane, taip gerai buvo, eina sau. Ypač haka šokis. Dar ceremonijos pradžioje sakė, jog yra labai nemandagu bei nepagarbu, jei prieš maorius, kurie šoka, tu šypsaisi, juokiesi, bandai imituoti jų veido mimikas. Aiškino, kad mūsų veidai turi būti rimti, neutralūs.

Jie haką šokdavo prieš karus, renginius, o dabar mes dažniausiai matome, kaip rinktinės šoka prieš įvairias sporto rungtynes – regbio, krepšinio, futbolo“, – kalbėjo A. Valujavičius.

Kitą dieną Aurimas iš toli išvydo White Island – aktyviausią ugnikalnį Naujojoje Zelandijoje, kuris kartu yra ir sala. Tiesa, turai kateriu ten nebevyksta, galima tik praskristi virš ugnikalnio.

„Tai kainuoja apie 130 eurų, o kadangi aš esu vienas, turėčiau susimokėti dvigubai, – aiškino keliautojas, kodėl šį kartą nusprendė to atsisakyti. – Paskutinis žymus išsiveržimas buvo 2016 metais. Tuo laiku dar vyko turai į salą – jie buvo organizuojami iki 2019-ųjų gruodžio.

Buvo tipinis turas, tačiau, kol turistai buvo saloje, ugnikalnis išsiveržė. Aplinkos temperatūra siekė apie 300 laipsnių. Iš 47 žmonių 25 išgyveno, bet jie buvo kritinės būklės.“

Anot Aurimo, po šios katastrofos turistus nustota plukdyti į salą.

Dviračiu keliauja per Naująją Zelandiją

Delfi primena, kad A. Valujavičius į Naująją Zelandiją išvyko kovo pradžioje, kur, sėdęs ant dviračio, siekia numinti per šiaurinę ir pietinę salas. Kelionė turėtų trukti apie pusmetį, iš viso Aurimas ketina įveikti apie 8 tūkst. km.

Aurimo kelionę „Zelandijos zigzagas“ kasdien galite sekti per „Delfi TV“ – šeštadieniais ir sekmadieniais žiūrėkite 21 val., o darbo dienomis – 22 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)