Mindamas per Naująją Zelandiją, Aurimas stoja nakvoti gražiose vietose, kur pasistato palapinę. Dažniausiai ten atsiveria vandens, kalnų vaizdai. Rytus jis įprastai leidžia prisėsdamas kavinukėse, įkraudamas įrangą, montuodamas vaizdo įrašus, o tuomet jau leidžiasi į kelią.

Praėjus kelioms dienoms nuo kelionės pradžios, A. Valujavičiaus laukė pirmasis lietus. Tiesa, šis netruko itin ilgai, o galiausiai pradžiugino nuostabiais vaizdais.

„Blogesnis oras, bet vis tiek norisi ieškoti nakvynės prie vandens, jog būtų galima išsimaudyti. Vėliau, kai jau įlįsiu į kalnus, nebelabai bus tokių vietų. Visas dangus užtrauktas, gerai, kad debesys greitai juda, todėl galbūt netrukus turėtų pasirodyti saulė, – kalbėjo Aurimas. – Vaizdas žiauriai geras – kalnai, lyja, tuo pačiu šviečia saulė, matėsi vaivorykštė.“

Aurimas Valujavičius

Prieš kelias dienas važiuodamas Aurimas rado ant kelio pamestą telefoną. Šis buvo užrakintas, todėl keliautojas negalėjo paskambinti kam nors iš kontaktų ir pranešti apie rastą įrenginį. Kaip pasakojo A. Valujavičius, šiuo telefonu taip pat niekas nebandė susisiekti.

Nežinodamas, kur galėtų jį palikti, Aurimas nutarė telefoną perduoti policijai, kuri galėtų rasti savininką. Tiesa, tai nebuvo taip paprasta – kadangi mynė per mažai apgyvendintas vietoves, porą dienų nebuvo jokių policijos įstaigų.

„Miestelyje Thames radau policiją, viskas gerai, manau, jie išsiaiškins. O aš judu toliau“, – sakė keliautojas.

Anot Aurimo, vietiniai gyventojai Naujojoje Zelandijoje yra draugiški, bendraujantys, vis paklausia, kur šis keliaujantis. Taip nutiko ir vieną rytą, kai pabudus prie jo priėjo keli vyrukai, pasidomėję, iš kur atvykęs.

„Pasakiau, kad esu iš Lietuvos, o jie nežinojo, kur tai yra, bet, kadangi nuoširdžiai domėjosi, viską papasakojau. Paklausė, ar nenoriu su kokia drauge dviračiais keliauti. Sakiau, jog ne, nenoriu problemų“, – šypsojosi A. Valujavičius.

Aurimo Valujavičiaus kelionė Naujojoje Zelandijoje

Viena įdomesnių aplankytų vietų – Hot Water Beach, kur žmonės kastuvėliais kasa duobes tam, kad pasiektų karštą vandenį.

„Čia atkeliauja karštas vanduo nuo vulkaninio akmens. Išsikasus paviršiuje vandens temperatūra gali pakilti iki 60–65 laipsnių. Tą gali daryti tik tada, kai yra atoslūgis, – aiškino Aurimas. – Vietas reikia testuoti, nes kai kur pasiekia šaltas vanduo, o kai kur – karštas. Vos nenusideginau kojos.“

Aurimo kelionę kasdien galite sekti per „Delfi TV“ – šeštadieniais ir sekmadieniais žiūrėkite 21 val., o darbo dienomis – 22 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)