Susirinkę poilsiautojai laiką leido labai įvairiai. Vieni ant kranto lepinosi saulės spinduliais, kiti gaivinosi upėje. Vaikai, žinoma, beveik neišlipo iš vandens. Treti iškylavo, kai kas net pasistatė palapines.
Tiesa, ne visi į upę įbridę poilsiautojai išdrįso išsimaudyti: vieniems vanduo pasirodė kiek per vėsus. Šiuo metu Neries vandens temperatūra yra 19 laipsnių.

Žinoma, pliaže yra tam tikrų taisyklių. Čia budintis gelbėtojas įspėjo poilsiautoją dėl palaido šuns: paplūdimio zonoje gyvūnai draudžiami.

Patogu ir daug veiklų

Valakampių paplūdimiai – vilniečių gerai žinoma ir pamėgta vieta. Atvykę čia pasijusite esantys gamtoje, toli nuo miesto šurmulio. Tačiau, didelio atstumo įveikti nereikia: paplūdimiai randasi vos keli kilometrai už Antakalnio mikrorajono. Čia pat yra kelios autobusų stotelės, tad atvykti į pliažą yra patogu.

Veiklų poilsiautojams čia netrūksta. Norintys gali surengti iškylą, tam 2-ajame paplūdimyje įrengta Grilio zona su lauko kepsninėmis, stalais ir suolais. Nepamiršti ir mažieji: vaikams įrengta erdvi žaidimų aikštelė.

Mėgstantiems aktyviai sportuoti paplūdimyje geriau rinktis 1-ąjį paplūdimį. Aktyvaus poilsio mėgėjai čia ras net kelias aikštes tinkliniui, taip pat krepšiniui ir futbolui.

Pliažo tvarką ir saugumą užtikrina čia budintys gelbėtojai. Džiugu, kad ir pliažo svečiai ja rūpinasi, išeidami nepalieka šiukšlių.

Yra ir kitų būtinų patogumų, tokių kaip persirengimo kabinos ir būtinieji lauko tualetai. O svarbiausia, visos šios pramogos nieko nekainuoja.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją