Anykščiuose įsikūręs safario parkas organizuoja įvairius turus. Jie yra privatūs ir bendri, trunka 45 minutes. Privačiame ture galite vairuoti patys bei važiuoti tik su savo artimaisiais, bendrame – veža parko darbuotojas ir keliausite su kitais parko lankytojais. Parkas taip pat pasirūpina transportu – galimi 5, 7 ir 9 vietų visureigiai.

Parke jūsų lauks tokie gyvūnai, kaip kupranugariai, triušiai, Šetlando poniai, ožkos, airių tinkeriai, zebrai, danieliai, galvijai, muflonai, alpakos, asilai, afrikiniai stručiai, Velso poniai, buivolai, lamos, juodanosės avys.

Safario parkas Anykščiuose

Vos atvykus į parką, galima užsukti pas triušius bei ožkytes, kurios laisvai laksto aptvare šalia jūsų. Norint sulaukti ožkų draugiškumo, parko darbuotojai rekomenduoja eiti tik su morkomis, kurių galite įsigyti prieš pradėdami kelionę po safario parką. Žinoma, morkų laukia ir kiti parko gyventojai.

Neišsigąskite gyvūnų, kurie norės apžiūrėti jūsų visureigio vidų – savo galvas jie įkiša pro atidarytus langus, taip laukdami morkyčių bei jūsų prisilietimų. Tiesa, šių laukia ne visi gyvūnai – parko darbuotojai įspėja, kad zebrai yra pavojingi laukiniai gyvūnai, todėl pasiekus juos, patartina užsidaryti langus bei laikytis atstumo, taip pat reikėtų būti atokiau ir nuo galvijų.

Teigiama, kad viena sunkiausių safario turo užduočių – surasti ir nufotografuoti muflonus, nes šie gyvūnai yra didieji klajokliai.

Kad ir kaip neįtikėtinai atrodytų, bet pavojingiausiais parko gyventojais laikomi stručiai. Jų dydis bei galia pasimato tik privažiavus prie pat jų, todėl būkite atidūs, saugokite ausis ir pirštus.

Parke yra ir labai meilių bei draugiškų gyvūnų, pavyzdžiui, danieliai. Nors jie ir yra baikštūs, kartais gali pavykti paliesti drąsesniųjų nosytes.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją