Ši dabar jau neegzistuojanti geležinkelio atšaka tuo metu jungė Alytų ir Varėną. Miškingose teritorijose tai liudijančių simbolių iki mūsų dienų išliko nedaug, tačiau laukinės gamtos apsuptyje iš didelių akmenų sumūrytas tunelis iliustruoja vietos istoriją.

Moterties upelio tunelis

„Aktyviai po Lietuvą keliauju jau septynerius metus, bet tokio įspūdingo XIX amžiaus tunelio pamatyti dar neteko. Ši vieta tikrai turėtų būti įtraukta į krašto svečių turistinius maršrutus“, – teigia keliautojas Mantas Brazdžionis, kuris savo apsilankymą tunelyje įamžino „Youtube“ epizode.

Moterties upelio tunelio ilgis siekia 62 metrus. Siekiant pristabdyti vandens srovės greitį, čia buvo įrengta 10 pakopų, tad tunelio aukštis jo galuose skiriasi beveik 2 metrais. Vienoje tunelio pusėje jo aukštis siekia 7 metrus, kitoje – kiek daugiau nei 5 metrus. Objektas šiame miške Alytaus pakraštyje iškilo 1897 metais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją