Pirmasis toks piliakalnio paieškos žygis š.m. balandžio 1 d. pasibaigė netikėtomis radybomis – žygeiviai kartu su archeologais užkopė ant šimtmečiais pamiršto piliakalnio prie Karageliškių kaimo. Iš rastų brūkšniuotosios keramikos šukių manoma, kad naujai atrastas piliakalnis – vienas pačių ankstyviausių regioninio parko piliakalnių.

Antrasis visiems atviras ir nemokamas žygis lapkričio 5 d., 10 val. prasidės prie Naujosios Rėvos piliakalnio esančioje automobilių stovėjimo aikštelėje (Zujūnų sen., Vilniaus raj.). Čia žygyje dalyvaujantys archeologai papasakos apie piliakalnius, jų istoriją, gynybinius piliakalnių įtvirtinimus ir jų atpažinimo kraštovaizdyje būdus. Žygio dalyviai sužinos, kas yra ginybinis pylimas, o kas – papilys. Kaip atrodo tipinis piliakalnis ir kaip atskirti daug šimtmečių nenaudotą gynybinį griovį mišku apaugusioje vietoje.

Vėliau bus kopiama į šalia stūksančius šlaitus, einama giliomis raguvomis ir palei Nerį plytinčiais miškais. Numatoma nužygiuoti apie 10 -15 kilometrų. Preliminari žygio trukmė – apie 4 val.

Neries regioninio parko direkcija kviečia žygiui nepamiršti patogios avalynės neslidžiu padu, oro sąlygas atitinkančios aprangos bei priešpiečių sau ir savo draugui.

Daugiau informacijos ir registracija į žygį – parko el. svetainėje www.neriesparkas.lt

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)