Susidomėję kelionėmis laiku kviečiami atvykti į unikalios kelionės pristatymą – animuoto edukacinio turo „Molėtai kitaip“ atidarymą bei asmeniškai išbandyti 3D turą, naujai reprezentuojantį Molėtų kraštą, kuris, tikime, nenuvils nė vieno apsilankiusio ir išbandžiusio tai.

Į Lietuvą įžengusios 3D technologijos suteikia unikalią progą Molėtų krašto lankytinas vietas atkurti ir parodyti tokias, kokios jos buvo kažkada, leidžia pamatyti tai, ką sunaikino laikas negrįžtamai.

Virtualioje erdvėje lankytojas nukeliamas beveik 3 tūkstančius metų atgal ir žingsnis po žingsnio vedamas laiku iki šių dienų (Senovės polinė gyvenvietė ant Luokesų ežero; Livonijos ordino antpuolis prieš Liesėnų pilį; Jogaila ir Molėtų vardo paminėjimas; Barboros Radvilaitės pokalbis su broliu; XX a. žydų prekybos namai; Nepriklausomybės kovos – Giedraičių mūšis; ir kt.). Tai 12 animuotų istorinių faktų, reikšmingų ne tik Molėtams, bet ir visai Lietuvai, siužetų pateikiamų 3D formatu.

Taip pat edukacinėje programoje lankytojus prie didžiųjų ekranų kviečia interaktyvūs žaidimai: „Rojaus lydeka“, „Molėtai – Taip/Ne“, „Dviračiu per Molėtus“.

Virtualios erdvės atidarymas vyks rugsėjo 21 d. 11 val. Molėtų turizmo ir verslo informacijos centre (Inturkės g. 4).

Turo kaina suaugusiems - 5 eurai, studentams, moksleiviams ir senjorams - 3 eurai, vaikams iki 7 metų - 1 euras.

Atkurti svarbius mūsų kraštui istorinius faktus, prikelti naujam gyvenimui istorijas, vienijančias gyvenusius anuomet ir dabar padėjo Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto strateginės raidos prodekanas, Muzeologijos katedros vedėjas prof. dr. Rimvydas Laužikas, archeologė dr. Elena Pranckėnaitė. Istorinių asmenybių, Molėtų krašto gyventojų vaidmenis sukūrė operos solistas Rafailas Karpis, aktorius Kristupas Krapavickas, Molėtų kultūros centro teatro studijos „Remarka“ jaunieji aktoriai, pilietiški, savo kraštą mylintys žmonės.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)