Kasdien

„Baltų kelio“ centras. Patirkite praeities savitumą prisiliesdami prie šiuolaikiškai pateiktos mūsų ir jūsų istorijos. Sudėliokite medinį pasakojimą, nusifotografuokite, pažiūrėkite, kokia senovinė profesija jums tiktų, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Chaimo Frenkelio vilos-muziejaus parkas. Baigiantis pavasariui, pražysta Chaimo Frenkelio vilos-muziejaus parko rožynas. Angliško stiliaus rožynas labai turtingas – daugiau nei 1,5 tūkst. rožių krūmų skleidžiasi įvairiausiais žiedais.

Chaimo Frenkelio Vila Šiauliuose  (Žydų kultūros paveldo kelio asociacijos nuotr.)

Šiaulių gatvių „Zoologijos sodas“. Vietiniai labai nustemba, kai turizmo darbuotojai pradeda kalbėti apie zoologijos sodą Šiauliuose – juk tokio nėra čia! Yra, ir dar ne bet koks, o gatvės! Keliauti miesto gatvėmis ir atrasti spalvotus bei iš įvairiausių medžiagų pagamintus „žvėris“ ir „žvėrelius“ jums padės naujausias Šiaulių TIC leidinys – „Šiaulių gatvės „zoologijos sodas“.

„Slapukai“. Šiauliuose reikia žiūrėti po kojomis ir tikrai ne dėl to, kad galite užkliūti už ko nors, bet ant grindinio gali pasipainioti labai įdomių dalykų – slapukų. Nors mes slapukus (angl. cookies) esame įpratę išjungti kompiuteryje, šie, gatvėse integruoti, kviečia įjungti fantaziją ir net pritūpti (mažieji tikrai norės tai padaryti).

Darbo dienomis

Šiaulių geležinkelių muziejus. Pasijusk kaip traukinio mašinistas ir pamojuok iš senovinio garvežio. Muziejuje surinkta unikali kolekcija nukelia visu šimtmečiu į praeitį. Tiek mažus, tiek suaugusius lankytojus sužavi miestelio su geležinkelio linija maketas.

„Centų kambarys“. Jei patinka skaičiuoti pinigus, užsukite į lietuviškai valiutai sukurtą paminklą – „Centų kambarį“. Ant sienų atsidūrė daugiau nei 150 tūkst. monetų. Pavieniams asmenims lankymas nemokamas. Tame pačiame informacijos centre galite pamatyti ir didžiausią Lietuvoje knygą.

Tik savaitgaliais

Prisikėlimo aikštės apžvalgos aikštelė įkurta statinio viršutiniame aukšte. Aikštelė atidaryta tik savaitgaliais, iš čia centrinės miesto aikštės panorama matosi kaip ant delno. Pasižvalgykite.

„Aušros“ muziejus. Kiekvieno mėnesio paskutinį sekmadienį muziejaus padalinių lankymas nemokamas. Taip pat apsilankykite Chaimo Frenkelio vilos-muziejuje, Fotografijos muziejuje, Šiaulių istorijos muziejuje, Venclauskių namų-muziejuje, Žaliūkių malūnininko sodyboje-muziejuje, Dviračių muziejuje, Radijo ir televizijos muziejuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją