Vos atvykę į Molėtus lankytojai supranta, kad atsidūrė ežerų ir žvejų rojuje. Pačiame mieste esančiame Pastovėlio ežere akį traukia milžiniška ryškiaspalvė plūdė, kuri plūduriuoja vandens paviršiuje ir priverčia akimirkai stabtelėti, įsižiūrėti – o gal panirs?

Ruduo Molėtuose

Ant ežero kranto stovi skulptūra „Žvejo batai su meškere“, kuri papuošia ne tik Molėtus, bet ir miesto svečius, nes į batus galima įlipti. Ir išties – juos smagu ne tik pasimatuoti, bet ir gražią nuotrauką atminčiai pasidaryti. Be to, šalia esantis užrašas byloja, jog žvejo batus pasimatavęs, turėsi laimės su kaupu. Svarbiausia tikėti! Idilišką Pastovėlio ežero pakrantę papildo ir jaukus miesto fontanas, kuris vakarais sužiba įvairiomis spalvomis.

Ruduo Molėtuose

Vos už kelių šimtų metrų, prie Pastovio ežero įsikūręs Molėtų skulptūrų parkas. Tai puiki vieta ne tik pasivaikščioti ir pasimėgauti ramybe gamtos prieglobstyje, bet ir pasigėrėti menininkų darbais.

Ruduo Molėtuose

Šiuolaikiškai sutvarkytame parke po atviru dangumi eksponuojami įvairūs darbai iš medžio, granito, sukurti skulptorių–architektų iš Lietuvos ir užsienio. Molėtiškių ir miesto svečių mėgstamas parkas buvo įkurtas 1998 m. ir jau kelis kartus atnaujintas. Dabar čia pastatytas apžvalgos ratas, įkurdinta naujų skulptūrų. Tad pasiruoškite fotoaparatus ar mobiliuosius telefonus, čia tikrai verta įsiamžinti.

Ruduo Molėtuose

Kelias valandas pasivaikščiojus po Molėtus verta aplankyti ir įspūdingą bokštą apžvelgti Labanoro regioninio parko apylinkėms, dar vadinamą Mindūnų apžvalgos bokštu. Pasiekti bokštą sudėtinga nebus. Ties keliu Molėtai – Kaltanėnai – Ignalina netoli Mindūnų ieškokite krypties rodyklės į lankytiną vietą ir jūs jau kelios minutės nuo šio apžvalgos bokšto.

Miško keliuku automobiliu galite privažiuoti iki pat įspūdingos serpantino formos bokšto, kur lankytojus pasitinka 214 laiptelių iššūkis. Apžvalgos aikštelėje pasijusite tarsi stovėdami ant dvylikaaukščio namo stogo. Ilgą laiką 36 m aukščio Labanoro regioninio parko apžvalgos bokštas buvo tituluojamas aukščiausiu apžvalgos bokštu Lietuvoje, tačiau 2019 metais jį aplenkė, o gal reikėtų sakyti – peraugo, Birštono apžvalgos bokštas.

Ruduo Molėtuose

Tačiau šis faktas nesumenkina įspūdingo reginio, kuriuo apdovanoja Mindūnų apžvalgos bokštas – iš jo atsiveria tapybiška Labanoro regioninio parko panorama. Iš paukščio skrydžio, kiek akys aprėpia – vaizdas į Siesarties hidrografiniam draustiniui priklausantį takoskyrinį Siesarties ežerą su salomis ir pusiasaliais, jo apyežerį, į ežeringo kraštovaizdžio etalonu vadinamą Lakajų kraštovaizdžio draustinį, apimantį Baltųjų ir Juodųjų Lakajų ežerų duburius. Tai įspūdingi pusiasaliai, salos, kuriose pilna retų rūšių augalų, kitų gamtos vertybių.

Visai šalia Baltųjų Lakajų esantis Labanoro regioninio parko bokštas pasiekiamas ne tik automobiliu, bet ir dviračiais, visai šalia miškų keliukais ir takeliais vingiuoja Labanoro regioninio parko specialistų parengtas ir suženklintas Vakarinis mėlynasis pėsčiųjų ir dviratininkų takas.

Ruduo Molėtuose

Nusileidę žemyn galima atsipūsti prie čia pat esančio Baltųjų Lakajų ežero, pakvėpuoti grynu oru ir paiškylauti su šilta arbata. Prie informacinio stendo galima susipažinti su išsamesne informacija apie apylinkes, kuriose netrūksta išskirtinės augalijos, o šiuo metų laiku – ir grybautojų. Ne paslaptis, kad šiose apylinkėse grybų tikrai daug, todėl gal į šią kelionę verta pasiimti ir krepšį?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)