Žvelgiant iš viršaus, atsiveria nepakartojami vaizdai į upės vingius, medžių nuklotą, žalumynuose skęstančią salą, šio paveikslo grožį sustiprinantį skardį, mišką, tolumoje besidriekiančius bekraščius medžių kilimus.

Gėrėtis šia gamtos dovana Šventosios kraštovaizdžio draustinyje galima ir nuo atnaujintos apžvalgos aikštelės, ir vaikščiojant virš skardžio esančiais takais.

Ši stotelė – tikra atgaiva kelionių mėgėjų akims ir sielai, paliekanti neišdildomus prisiminus ir skatinanti į ją sugrįžti.

Čia puikios vietos ir tiems, kurie mėgsta vaikštinėti po nuostabius gamtos kampelius, ir baidarių mėgėjams.

Tiesa, nuostabą kelia faktas, kad niekur nesimatė nė vienos, net mažytės nuorodos į vietą, kur nebūtų gėda atvežti net išrankiausią užsienietį – nei nuo Anykščių, nei nuo Kupiškio, nei nuo kitų miestų.

Netgi privažiavus Mikierių kaimą, esantį visai netoli atodangos, nesimatė jokių nukreipiamųjų lentelių ar rodyklių, ir tai tikrai akmenukas į vietos valdžios daržą.

Šiose apylinkėse yra ir daugiau lankytinų vietų – 80 metrų ilgio ir 1,2 metro pločio kabantis tiltas, jungiantis Mikierių ir Inkūnų kaimus, danielynas, pažintiniai takai, paminklų ansamblis Algimanto apygardos partizanams atminti.

Lietuvoje yra daugybė nuostabių vietų, apie kurias net nežinome – smagu pažinti savo kraštą, grožėtis gamtos ir žmogaus kūriniais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją